Banes Motor České Budějovice
17.10.2019, Adam Pavlíček

Týmy, které sem přijedou, nemají co ztratit, řekl Jakub Suchánek

Ještě po první třetině se zdálo, že zápas proti nováčkovi soutěže ze Sokolova bude velmi dramatický. Českobudějovičtí hokejisté nakonec potvrdili roli favorita a skóre zvrátili na svou stranu. Po šedesáti minutách se tak radovali z výhry 4:1. K dalším třem bodům přispěl jistým výkonem i zkušený obránce Jakub Suchánek.

Dnes to byl trochu těžší zápas, než se čekalo…
Vůbec ne. Věděli jsme, že Sokolov není v tabulce postaven úplně nejvýše, ale že kvalita tam určitě je a body se jim jen nedaří sbírat. Sílu měl soupeř velkou. Věděli jsme, že přijede pracovitý, urputný a bruslivý tým, takže z tohoto pohledu se určitě o jednoduchý zápas nejednalo.

Sokolov přijel jako nováček soutěže, přesto jste tedy věděli, jak se soupeř prezentuje a nešlo o žádnou neznámou?
To, že je nováček, jsme samozřejmě věděli. Je odehraných několik kol, takže nějaký materiál jsme měli. Podle toho jsme se na něho připravovali. Takže jsme určitě věděli, kdo přijede.

Alespoň z tabulkového postavení neměl Sokolov co ztratit. A vypadalo to, že jde do utkání bez respektu a příliš se nebojí..
Ono je jedno, jestli je to Sokolov, Benátky nebo Litoměřice a Poruba. Vesměs všechny týmy, které sem přijedou, nemají ve finále co ztratit. Záleží, jak se k tomu postavíme my. Dnes to bylo velmi upracované a nutno říct, Sokolov zde odehrál dobrý zápas.

Jakub Suchánek proti Sokolovu:

Body: 0
Střely: 5
+/-: +1
Bloky: 2

Ve třetí třetině to bylo dlouho o jednu branku a nedařilo se soupeři odskočit. Nestoupala tak trochu nervozita?
Někdy to tak prostě bývá, že zápas bývá nerozhodný. Nervozita ale moc nestoupala. Šlo to ruku v ruce s tím, že jsme byli malinko pasivnější. V některých pasážích byl Sokolov možná trochu lepší a jak říkám, z jejich pohledu tu odehráli velmi solidní utkání.

Když odbočíme od dnešního utkání, letos se vám zatím velmi daří venku. Na to se v minulé sezoně poměrně žehralo. Cítíte se letos na ledě soupeřů opravdu tak silní, jak výsledky naznačují?
Neřekl bych. V tomhle bych možná nic nehledal. Naopak mi přijde, že se v tom každý rok něco hledá, ale spíš je to jeden rok tak a druhý tak. Jestli je to doma nebo venku, je to jedno. Herní projev chceme mít dobrý tak jako tak.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....