Banes Motor České Budějovice
13.01.2004, Tomáš Kučera

”Frank” Mrázek se vrací do Českých Budějovic

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Z hostování v doposud nejlepším celku naší nejvyšší soutěže se vrací obrovitý útočník František Mrázek. "Hostování bylo uzavřeno do 12.1.2004 a ačkoliv pan Kusý vypustil informaci o Frantově návratu už o víkendu, nám se oficálně neozval a proto jeho návrat oznamujeme až nyní, kdy je vše stoprocentní" vysvětluje generální manažer ing. Pařízek celou transakci.
Celý přestup má ale ještě jeden nepříjemný háček, protože Mrázek je v současné době zraněn. "Ano, to je pravda. To bylo také důvodem, proč jsme ho nestáhli už na utkání v Liberci," poznamenává první muž přestupové politiky klubu. Někdy v minulém týdnu si Mrázek hnul s krční páteří a tím padla i možnost posílení budějovického mužstva už proti soupeři z Liberce a nyní se uvidí, co s robustním bojovníkem bude. "Dnes v 16:00 se má Franta hlásit na tréninku klubovému lékaři a ten doporučí další kroky," oznamuje generální manažer.

Pardubický klub měl v Mrázkově případě dvě možnosti. Uplatnit opci a odkoupit Mrázkova práva, nebo ho vrátit mateřskému klubu. Rozhodli se Mrázka vzdát, ale spekulace o tom, že si počkají do léta a pak ho získají zdarma jsou mylné. "Pokud by Pardubice měli v létě zájem, museli by nám tak jako tak zaplatit tabulkovou cenu, takže náš klub na tom tratit nebude," vysvětluje ing. Pařízek zákonitosti hokejových přestupů. Nicméně populární "Frank", který má zkušenosti ze zámořských lig i z Finska bude minimálně do konce sezóny hráčem HC České Budějovice a může si rozpomenout na skvělou spolupráci se svým o hlavu menším dvojčetem Zdeňkem Ondřejem, tedy pokud zdraví dovolí.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....