Banes Motor České Budějovice
05.10.2019, Jiří Michal

DOR: MLB - CEB 2:1 - Dorostenci smolně prohráli o jeden gól

Po výhře nad Havlíčkovým Brodem se svěřenci Romana Fouska a Milana Dančišina vydali na cestu do Středočeského kraje. Ačkoliv zpočátku dokázali se soupeřem držet krok, v půlce poslední periody inkasovali gól, na který již nedokázali reagovat.

Utkání začalo spíše volnějším tempem, v 9. minutě však Boleslavští využili přesilovou hru a dostali se do vedení 1:0. Bruslaři si vytvořili tlak před bránou a ze skrumáže sklepl puk do brány Oskar Haas. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, na obou týmech byla znát také určitá nepřesnost na hokejkách.

V 18. minutě mohl navýšit boleslavské vedení David Kredl. Po přihrávce z pravé strany se nabízelo zakončení k levé tyči, jenže českobudějovický brankář Martin Lidák se proti němu stačil přemístit. Na druhé straně se pokoušel vyrovnat Filip Petrásek. Ten už si sjel mezi kruhy a chtěl zakončovat, jenže ve finále promáchl. Blízko gólu byl v závěru ještě i Gabriel Szturc, jenže ten nakonec upadl a nezakončil. Po první třetině tak hokejisté odcházeli do kabin za skóre 1:0 pro domácí.

V úvodu druhé třetiny chtěl za svůj tým vyrovnat Alois Dubský. Ten už si najížděl k bráně a chystal se zakončit, jenže nakonec promáchl a odjel rychle střídat. Ve 26. minutě mohli vést domácí už o dva góly, jenže Oskar Haas po přihrávce Vojtěcha Poláka netrefil odkrytou branku.

České Budějovice si zahrály přesilovou hru po vyloučení Borise Žabky. Tu ale nevyužily. Přesto se Jihočechům později podařilo vyrovnat. Ve 37. minutě se po rychlém průniku v signalizované výhodě prosadil Filip Petrásek. Ještě v téže minutě mohl Motor dokonce vést. Domácí zmatkovitě nahráli puk přímo na hokejku hostujícího kapitána Petra Lukeše, jenže ten nedokázal spontánně reagovat a zakončit. Po 40 minutách hry tak svítilo na světelných tabulích skóre 1:1.

Ve 46. minutě vyloučil rozhodčí za menší potyčku po faulu českobudějovického hráče oba hráče současně a hra čtyři na čtyři svědčila více boleslavským dorostencům. Ti se ve 47. minutě dostali do vedení 2:1 zásluhou Tomáše Rajgla. Domácí si však posléze situaci zkomplikovali dvojnásobným vyloučením. Motor tak hrál 29 sekund dvojnásobnou přesilovku. Ta se však Jihočechům moc nevyvedla, nevyužili ji, a navíc měli často kotouč na hokejkách právě boleslavští hráči.

Závěr zápasu už patřil spíše hráčům Mladé Boleslavi. Ti dokonce v 58. minutě mohli vést už 3:1, jenže Boris Žabka zblízka netrefil odkrytou českobudějovickou branku. Boleslavští se však ke konci zápasu často pohybovali v útočném pásmu a hosté odvolali brankáře až minutu před koncem. K většímu tlaku se však Motor nedostal, a tak, i když v Mladé Boleslavi předvedl sympatický výkon, odjel bez bodů.

Ohlasy po zápasu

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Soupeř nehrál vůbec špatně. My se musíme zlepšit v zakončení, protože tam máme šance, ale neproměňujeme je. A tím pádem dostáváme soupeře do hry a pak to je tak těsné až do konce. Kdybychom tam odskočili na 2:0 nebo 3:0, tak ten zápas mohl být úplně jiný. Ale takový je hokej. My se musíme naučit proměňovat šance, protože pokud se nám to nedaří, pramení z toho pak situace, kdy nám soupeř ujede a dá gól. Toho se chceme do příště vyvarovat. Ale bojovali jsme a klukům za to patří dík. Teď se budeme soustředit na další zápasy.

Roman Fousek (HC Motor České Budějovice): Pro nás je to těžké. Jestli hrajete 2:1 nebo 9:0, dobře nebo špatně, my odsud prostě jedeme bez bodů. To je podstatné, protože v tomhle systému, který je tady nastavený, tak my ty body bohužel potřebujeme dělat. Klukům nemůžu vytknout. Bojovali, dřeli, i když byl soupeř kompaktnější, hokejovější, šikovnější, tak my jsme i přesto byli vyrovnaným soupeřem a mohli jsme odsud bod úplně v pohodě odvézt. Ale ve třetí třetině jsme tam udělali úplně školáckou chybu, kdy jsme jim úplně přímo přihráli na rozhodující gól. To asi rozhodlo. Ten tlak v tom závěru pak už prostě na body nestačil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....