Banes Motor České Budějovice
29.09.2019, Marek Baloun

Střela do prázdné, to už je gól zadarmo, radoval se Zdeněk Doležal

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Byl prvním a dlouho i jediným střelcem Motoru. Nakonec se k němu ale přidal ještě Matouš Venkrbec a Martin Novák a nakonec si Jihočeši mohli připsat důležité tři body. Pro spokojeného Zdeňka Doležala to ale bylo vítězství, jaké si přál.

Bylo to vydřené vítězství, jaká je nálada v kabině?

Přál bych vám to zažít. Po tom fiasku s Litoměřicemi je to asi nejlepší možný scénář. Byli bychom radši, kdyby to bylo pohodlnější vítězství, ale takováhle se cení víc, takže úplně skvělá nálada.

Můžete popsat tu svou branku?

Vyústilo to z toho, jak dobře jsme ty přesilovky dnes hráli. Šimi mi to tam pěkně, myslím že i úmyslně, ztečoval a (střela) do prázdné, to už je gól zadarmo.

Na druhou branku jsme ale čekali velmi dlouho, byl Přerov náročný soupeř?

Přerov je vždycky náročný soupeř. To jsou chasníci, oni taky vědí, že v tom je jejich síla. Řezali nás, určitě to nebylo příjemné. Ubojovaný a hrozně důležitý zápas.

Zdeněk Doležal proti Přerovu:

Body: 1 (1+0)
Střely: 5
+/-: 0

Václav Prospal dnes vypadal klidně, co Vám říkal během zápasu?

Mě teda v klidu nepřišel. Mě přišel v klidu až když jsem šel proti němu k Vám (smích). Ale on je pořád stejný (úsměv).

Další utkání je až ve středu, jak hodláte to delší volno využít?

Zítra máme volno, takže já se jedu podívat po dlouhé době na rodiče a prarodiče. Takže se určitě na to volno těším (úsměv).

Chomutov je zatím od baráže velká neznámá. Co se od něho dá čekat?

Tak nevím, jestli neznámá. Pro nás, co tu ligu hrajeme, to jsou hráči, které, vyjma snad dvou cizinců (švédský obránce Lang a americký útočník Llewellyn - pozn.aut.), známe. Určitě kvalitní soupeř, nehraje vůbec špatně. Mají tam jako trenéra Martina Štrbu, ten zná, jak my hrajeme. Jsem zvědavý, s čím na nás přijdou, bude to určitě těžký zápas.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....