Banes Motor České Budějovice
24.09.2019, Michal Heřman

Chance liga pokračuje. Už ve středu přijedou Litoměřice

Hokejová druhá nejvyšší soutěž pokračuje už ve středu, kdy se v rámci sedmého kola na jihu Čech představí aktuálně sedmý tým tabulky HC Stadion Litoměřice. Utkání začne Budvar aréně v 17:30. Vstupenky na první zápas můžete kupovat on-line. Pokud se nebudete moci dostavit, bude pro vás připravený textový online a živý přenos na HokejkaTV.

Náš soupeř – HC Stadion Litoměřice

Litoměřice v uplynulé sezoně skončily v dlouhodobé základní části na osmém místě. V play-off pak nestačily na silnou Jihlavu a prohrály 1:4. V létě prošel kádr obměnou a už třetím rokem v Litoměřicích pokračuje projekt Dukla (svazem podporovaný projekt pro rozvoj mladých talentovaných hráčů).

I díky tomu před sezonou přišli do týmu nadaní Otakar Šik, Přemysl Svoboda a Vojtěch Střondala. Tahounem týmu je finský útočník Markus Korkiakoski, ke kterému klub sehnal další finskou posilu Kristiana Kangase. Asi největší osobností týmu je sedmatřicetiletý zkušený obránce Aleš Pavlas.

Start do sezony mají Litoměřice slušný. Po výhře 4:0 na ledě Benátek dokázaly doma porazit po nájezdech Frýdek-Místek a následně bodovaly i na ledě Slavie. Pak sice přišla facka v podobě domácí porážky 1:5 s Havířovem, po které se Stadionu podařilo získat bod na ledě Jihlavy (1:2 po nájezdech). V zatím posledním zápase uhrály Litoměřice tři body doma se Sokolovem po výhře 5:3.

Trenér Daniel Tvrzník po utkání pro klubový web řekl: „Myslím si, že to byl opravdu těžký zápas. Sokolov nás třikrát dotáhl a vyrovnal. Vítězství jsme urvali jen silou vůle a bojovností a obrovským chtíčem. Hokej se nám v poslední době nehraje lehce, měli jsme problém se střílením gólů, ale dneska jsme jich dali pět. Doufám, že nám to do dalších zápasů pomůže.“

Sestava Litoměřic z utkání se Sokolovem:

Škorpík – Pavlas, Mlčák, Marcel, Kukla, Šalda, Strejček, Dajčar – Voženílek, Korkiakoski, Kangas – Beran, Střondala, Jánský – Štohanzl, Vitouch, M. Kadlec – Kropáček, D. Sklenář, Grim


7. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice

Středa 25. září 17:30, Budvar aréna

Zprávy z útrob Budvar arény:

Výborný vstup do sezony mají letos hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Po šesti zápasech jsou Jihočeši v tabulce na druhém místě. Získali 16 bodů a jediné zaváhání přišlo v Benátkách, kde prohráli po nájezdech. Cenná je pondělní výhra v Jihlavě, po které mimo jiné trenér Václav Prospal řekl: „Proti Jihlavě je to většinou o prvním gólu a o tom, kdo se dostane do vedení. Oba mančafty se vybejkují k dobrému výkonu. Byl to pěkný zápas.“ Na vedoucí Porubu, která je zatím překvapením soutěže a ještě nezaváhala, ztrácí Jihočeši dva body.

Sestava Motoru z utkání v Jihlavě:

Klouček – Suchánek, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Litoměřice mají mladší tým, který je dobře organizovaný a má dobrý pohyb. Musíme se prosazovat v soubojích jeden na jednoho a v předbrankovém prostoru, z čehož bychom chtěli těžit. Určitě musíme být také živí na kotouči, tlačit se do střelby. Samozřejmě si jdeme pro tři body. Hrajeme doma, kde jsme bod ještě neztratili. Nesmíme mít výpadky, jako se nám to stalo v Jihlavě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....