Banes Motor České Budějovice
15.09.2019, Jiří Michal

Druhé domácí utkání, na jih Čech přijede Ústí nad Labem

Po jednodenní pauze se Motor vrátí opět do dalšího kola Chance ligy. Po sobotní vysoké výhře v Kadani se mužstvo Václava Prospala postaví na domácím ledě výběru Ústí nad Labem. Vstupenky můžete zakoupit zde. Jestliže se nemůžete přímo do Budvar arény dostavit, můžete sledovat dění pomocí streamu či textového přenosu.

Slovan Ústí nad Labem

Kabina Slovanu se nám pochopitelně jako u většiny ostatních týmů trochu proměnila. Za největší odchod je považován přesun Jana Veselého právě do jihočeského klubu a pro Motor se stal velmi důležitým článkem hned v úvodu sezony. Jeho jméno momentálně figuruje na pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže s pěti vstřelenými brankami.

V loňské sezoně se kádru ze severu Čech nedařilo a svou cestu zakončili na předposledním místě se ziskem 47 bodů z porce 56 zápasů. Po Kadani se Lvi prezentovali jako celek s druhou nejhorší obranou s počtem obdržených gólů 220. Největší ikonou týmu je bezesporu centr Jaroslav Roubík, který již několikrát ve svých aktuálních 42 letech posunul maxima soutěže a letos se bude snažit své dílo ještě vylepšit.

Díky spolupráci s kladenskými Rytíři přišlo i pár zajímavých mladých jmen. Uvidíme, jestli tedy dokáží pro své fanoušky alespoň vylepšit loňské umístění. Slovan sice nepatří ke kandidátům na play off, ale pokud se hráči semknou, můžou být velmi nepříjemným soupeřem, což potvrzuje poslední zápas Ústí proti Jihlavě, kdy se favorité z Vysočiny museli o své tři body doslova porvat. Velmi cenný skalp si však připsalo na ledě pražské Slavie po vítězství 2:1 v prodloužení.


3. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem

pondělí 16. září 17:30, Budvar aréna

Sestava Ústí nad Labem z posledního utkání

Stahl - Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož, D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček - J. Havel, O. Procházka, Vildumetz - Kružík, Roubík, Severa - Maršoun, D. Merta, Wojnar - O. Bláha, Kordule.

Z tábora domácího mužstva

Budějovický Motor rozehrál sezonu nejlepším možným způsobem - tedy ziskem všech šesti bodů. Jihočeši se sice zpočátku v prvním duelu s Třebíčí trápili, nakonec však dokázali nepříznivý vývoj otočit a utkání dovedli do vítězného konce. Proti Kadani to však bylo úplně o něčem jiném. Svěřenci Václava Prospala si s chutí proti Trhačům zastříleli a soupeři nasázeli sedm gólů. Pěti góly ve dvou zápasech se blýskl Jan Veselý.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Klouček - Suchánek, Plášil, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený - Veselý, Kloz, Novák - Babka, Gilbert, Doležal - Karabáček, Prokeš, Endál - Christov, Venkrbec, Holec.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Chtěli bychom si udržet stoprocentní bodový zisk, protože jsme ještě neztratili ani bod. Bylo by dobré, kdyby to platilo i po pondělním zápase. Ústí zatím odehrálo dva vyrovnanější zápasy. Byli bychom rádi, kdybychom navázali na první polovinu zápasu v Kadani. V té jsme si rychle posouvali kotouče, vyhověli jsme si na ledě a byli produktivní. Chceme, abychom divákům předvedli podobný výkon jako v Kadani."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....