Banes Motor České Budějovice
12.09.2019, Filip Kortus

První třetina byla nervózní, poté už jsme se zlepšovali, říkal Karel Plášil

Vydřené tři body si připsal Motor na úvod Chance ligy. Soupeře z Vysočiny zdolal díky povedené druhé třetině, kdy se trefil hned třikrát. Dvěma body přispěl k výhře i obránce Karel Plášil, který mimo jiné zmínil, jak se odhodlal k odvážnému průniku vedoucímu ke srovnávací brance.

Počítali jste s tím, že se první výhra v sezoně nebude rodit lehce?
Už uplynulou sezonu jsme hráli s Třebíčí samé vyrovnané zápasy, takže jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Jednalo se o první kolo a bylo na nás vidět, že jsme byli první třetinu nervózní. V průběhu zápasu jsme se zlepšovali a vedlo to až k výhře.

Co jste ve druhé třetině změnili, že jste se dokázali hned třikrát prosadit?
Trenéři nám říkali, že máme ve výkonu pokračovat. Sice první třetina nebyla ideální, ale měli jsme navrch a chtěli jsme v tom pokračovat. Pořád jsme se snažili tlačit do branky, odkud padl vyrovnávací gól. Dokázali jsme pokračovat tak, jak jsme chtěli.

Obrat ve druhé třetině nakonec přinesl i rozhodující třetí branku, která padla těsně po gólu na 2:1.
Bylo super, že jsme toho dokázali využít a nakonec i rozhodnout. Ve třetí třetině jsme brzy inkasovali, což nám nepřidalo, ale ukázali jsme sílu týmu a udrželi to.

První branku jste připravil pro Jana Veselého po odvážném průniku před branku. Nebál jste se ztráty kotouče a následného brejku?
Jsme nabádáni od trenérů, abychom se zapojovali do hry v útočném pásmu. Rotovat s útočníky a vytvořit tam chaos. Tohle nám vyšlo, Honza Veselý stál dobře před bránou a dorazil tam kotouč. Takhle by to mělo být každé utkání.

Karel Plášil proti Třebíči

Body: 2 (0+2)
Střely: 2
+/-: +2
Ice time: 23:25

Třebíči se ve třetí třetině podařilo srovnat, ale sudí po dosažení gólu ihned rozpažil kvůli vysoké holi. Uklidnilo vás rázné rozhodnutí rozhodčího?
Stál jsem u toho a hokejka byla opravdu vysoko. Byl jsem v klidu, že gól platit nebude.

Kadaň se v prvním kole velice sympaticky jevila na ledě Jihlavy. Počítáte s tím, že v sobotu vás u ní čeká úplně jiné utkání, než tomu bylo loni?
Jedná se teprve o začátek sezony, na všech týmech bude znát mírná nervozita. S Kadaní to bude těžší, ale stále je to hlavně o nás.

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...