Banes Motor České Budějovice
10.09.2019, Filip Kortus

Nový kapitán Pavel Pýcha: Chceme, abychom diváky bavili hokejem

Tisková konference před začátkem soutěže přinesla nejen představení nových dresů, ale i nového kapitána. Je jím teprve třiadvacetiletý Pavel Pýcha, který se stane čtvrtým nejmladším kapitánem v celé historii klubu. Dříve než on se za devadesát jedna sezon staly kapitány jen klubové legendy Miroslav Dvořák starší, Radek Ťoupal a Roman Horák starší. S céčkem na hrudi vyrazí třicátý šestý kapitán v historii klubu Pavel Pýcha už ve středu proti Třebíči, kdy začíná nová sezona Chance ligy.

Napadlo vás vůbec, že byste se mohl stát kapitánem mužstva?
Po sezoně za mnou pan Prospal přišel a řekl mi, že jsem pro něho jeden z kandidátů na nového kapitána. V polovině srpna už mi oznámil, že budu nosit kapitánské céčko.

Podpořili starší hráči v týmu vaší volbu, aby mužstvo táhl někdo z mladší generace?
Možná se o tom s trenérem bavili, ale o tom moc nevím. Zkušenější hráči mě podpořili a zároveň se stali mými asistenty. Rozhodně mi budou pomáhat.

Asistenti byli zvoleni hned čtyři. O koho se jedná?
Ano, jsou jimi René Vydarený, Jakub Suchánek, Martin Novák a Matouš Venkrbec.

Navodil jste atmosféru na blížící se sezonu na tiskové konferenci, na které jste usedl po bok hlavní trenéra a členy vedení klubu?
Byla to pro mě novinka, jsem rád, že jsem se konference mohl zúčastnit. Připomnělo mi to, že letos budu hrát s kapitánským céčkem.

Souboj s Třebíčí je v plánu už ve středu. Je mužstvo nažhavené na úvodní kolo?
Delší dobu jsme nehráli žádné utkání, takže už jsme natěšení na začátek sezony. Budeme se snažit na soupeře vletět, protože Třebíč proti nám vždy odehrála dobré zápasy. Je třeba vstoupit do utkání dobře a jít si pro tři body.

Prospěje Chance lize její nový formát?
Je to podle mého názoru jedině dobře. Bude se hrát od začátku nadoraz, všechny týmy do toho budou šlapat. Pro atraktivitu soutěže je to jedině dobře.

Máte nějaké přání pro novou sezonu?
Hlavní je, abychom hráli dobrý hokej a bavilo to diváky. To je nejdůležitější.

Nejmladší stálí kapitáni v historii klubu

Roman Horák st.     22 let,  4 měsíce, 16 dnů -  9. 2. 1992, CEB - OPA 6:1
Miroslav Dvořák st. 22 let, 10 měsíců, 30 dnů - 10. 9. 1974, LIT - CEB 3:6
Radek Ťoupal        23 let,  0 měsíců, 28 dnů - 13. 9. 1989, VIT - CEB 5:4
Pavel Pýcha ml.     23 let,  7 měsíců,  9 dnů - 11. 9. 2019, CEB - TRE
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....