Banes Motor České Budějovice
08.07.2019, Filip Kortus

Bez baráže to bude o něčem jiném, ví nová posila Milan Klouček

Celý červen měli fanoušci Motoru neklidné spaní. Neustále se probouzeli a přemýšleli, kdo bude druhým brankářem k Janu Strmeňovi. Až první prázdninový den mohli usínat s pocitem jistoty, že brankářská dvojice už je kompletní. Milan Klouček, draftovaný brankář z Pardubic, chce udělat maximum, aby Jihočechům pomohl do extraligy.

Jak došlo k vašemu příchodu na jih Čech?
Když skončila baráž, tak se řešilo, jak to bude dál. Vím, že se jednalo o odchodu Petra Kváči a Budějovice mě kontaktovaly, ale byl to jen počáteční náznak. Poté už se do toho vložil i agent, začalo se na přesunu pracovat a dotáhlo se až do konce. Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Oznámení přesunu z Pardubic přišlo až prvního července. Bylo to z toho důvodu, že do Dynama přišel ve stejný den Jakub Štěpánek?
Je to tak. Pardubice dlouho neměly druhého brankáře, takže se pořád vyčkávalo. Smlouva byla podepsána už dříve.

Lákaly vás postupové ambice Motoru?
Pardubice chtěly, abych šel do týmu, kde budu mít zápasovou praxi. Pochopitelně ale nemám nic jistého, vše si budu muset vybojovat. Chytat bude ten, kdo bude lepší a rozhodovat o tom budou trenéři. Do Budějovic se těším. Je to hezké město, hokej tu má tradici a je to klub, který do extraligy patří. Doufám, že se nám bude dařit a dojdeme co nejdál.

Už jste se kontaktovali s Janem Strmeněm?
Honza mi akorát psal, že mě vítá v klubu. Zatím jsme se neviděli, ale budeme mít plno prostoru se poznat.

V dresu Pardubic jste zažil poslední baráž, která v nadcházející sezoně nebude a postupovat tak bude vítěz finále play off. Vítáte z pozice prvoligového týmu, že baráž v příští sezoně nenastane?
Z poslední zkušenosti musím říct, že prvoligové týmy to měly v baráži o něco těžší. Musely se prokousat přes play off a to síly rychle ubývají. Jednoduché postoupit určitě nebude, ale bude to o něčem jiném. Kdyby se nám podařilo postoupit, bylo by to krásné. Půjdeme si za tím, uděláme pro to všechno a uvidíme.

V druhé nejvyšší soutěži jste chytal za Kladno, Litoměřice nebo Přerov. Už jste v Chance lize nasbíral nějaké zkušenosti?
Určitě. Vždy se jednalo pouze o střídavé starty, ale už jsem tam nějaké zápasy odchytal. Zhruba vím, co mě čeká. Prakticky všechny týmy znám, skoro nic nového mě tam nemůže překvapit. Pro mě se nic nemění, nadále se budu snažit, aby mě trefovalo co nejvíce puků.

Před rokem jste prošel draftem, když si vás vybral Nashville. Nepřipadalo v úvahu, že byste odešel do zámoří?
Před pár dny jsem se vrátil z kempu Predators, už jsem tam absolvoval druhý. Nijak se tam případné angažmá neřešilo, jen jsem jim oznamoval, kde budu nadcházející rok chytat.

V průběhu sezony jste s někým z organizace ve spojení?
Sledují mě prakticky celý rok. Nejvíce jsem v kontaktu s jedním trenérem brankářů, který působí na farmě. Rozebíráme spolu plno zápasů, konzultujeme o tom.

Ptal jste se na budějovické prostředí i Jáchyma Kondelíka, který byl do Nashvillu draftován ve stejném roce jako vy?
Ano, seznámili jsme se právě na draftu, letěli jsme na nováčkovský kemp spolu. Hrozně mi tam pomohl, uměl už v té době výborně anglicky, takže jsem to s ním měl všechno snazší. O Budějovicích jsme se bavili a říkal mi samé pozitivní věci, což mě to potěšilo.

Blíží se vám začátek společné přípravy v Motoru. Dovolenou už máte za sebou?
Dostali jsme od Pardubic volno po baráži, poté už jsem prakticky pořád trénoval. Na pár dní jsem z toho vypadl, protože jsem byl nemocný. Týden jsem byl na zmiňovaném kempu v Americe, dovolenou jsem měl potom. Tento týden dotrénuji s Pardubicemi a v neděli už se přesunu do Českých Budějovic.

Rozhovor Milana Kloučka o odchodu z Pardubic

Foto: sport.cz