Banes Motor České Budějovice
19.06.2019, Filip Kortus

Juniorka absolvovala soustředění v Houžné

Letní příprava mládežnických celků nabírá na obrátkách a již nedílnou součástí suché přípravy juniorů je soustředění. V letošním roce ho svěřenci trenérů Roba a Hanzala strávili ve vesnici Houžná na Šumavě, kde se poctivě připravovali na nadcházející sezonu.

Pod vedením nových trenérů se nejstarší mládežnická kategorie připravovala na nový ročník Extraligy juniorů, kterou čeká plno změn. Azyl pro soustředění poskytl penzion v Houžné. „Mohli jsme tam využít okolní kopcovitou přírodu i veškeré zázemí našeho penzionu, takže nám tam nic nechybělo," uvedl asistent trenéra Jiří Hanzal.

Soustředění trvalo pět dní, trenéři porci tréninků rozložili. „Trénovali jsme buď dvoufázově, nebo jsme měli jenom dopolední cvičení a odpoledne jsme místním pomáhali například se dřevem," prozradil náplň pětidenního cyklu.

V Houžné se bohužel nepřipravoval kompletní kádr juniorky, protože některým hráčům se nevyhnula zranění. „V té době se s námi pár kluků nemohlo připravovat, protože nebyli zdravotně v pořádku. Někteří se připravují s A-týmem, jinak jsme byli kompletní," doplnil Hanzal.

Z Šumavy odjížděl realizační tým juniorky spokojen. „Do puntíku to splnilo účel. Bylo o nás skvěle postaráno, zároveň jsme s klukama posilovali, hráli různé hry a cvičili i dovednost, takže vše, co jsme chtěli. Přálo nám i počasí," dodal asistent kouče.

Suchá příprava začala juniorům v dubnu a pomalu už finišuje. Koncem června budou mít hokejisté poslední trénink letní přípravy, v červenci už se budou chystat na ledě.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....