Banes Motor České Budějovice
16.06.2019, Klub

Motor ve fotbale remizoval se Strunkovicemi 5:5

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ — Už tradičně se Motor představil ve fotbalových kopačkách při slavnostní exhibici ve Strunkovicích nad Blanicí. Proti místnímu vicemistru 1. B třídy uhráli hokejisté remízu 5:5, přestože už o tři branky prohrávali. A to ještě v poslední minutě zachránilo domácí břevno. Zajímavé utkání mělo zejména charitativní podtext, vybíraly se peníze pro centrum Arpida. Po duelu hokejistů následovala fotbalová exhibice umělců a bývalých reprezentantů.
ČEZ Motor České Budějovice představil na krásném trávníku ve Strunkovicích hned několik nových posil pro sezonu 2019-20 a nastoupil v sestavě: Šimánek - Čížek, Kachyňa, Christov, Rýpar - Hrubec, P. Novák, Doležal, Endál - Veselý, Holec. Zpočátku byla znát větší sehranost domácích, kteří navíc ještě své šance dokázali proměňovat, zatímco hokejisté se snažili vozit míč až "do kuchyně", což se nedařilo. Jako první z hokejistů se trefil po parádním pasu asi nejaktivnějšího fotbalisty/hokejisty Zdeňka Doležala Lukáš Endál. Druhou trefu hokejistů pak přidal samotný Zdeněk Doležal, který se odhodlal ke střele z 25 metrů a zamířil parádně. Přesto domácí v poločase 3:2 vedli.

A hned po přestávce to trvalo asi 5 sekund a domácí vedli o dvě branky. Přímo z výkopu z poloviny hřiště totiž brankáře Šimánka překvapil jeden z domácích borců. "Vůbec jsem nevěděl, že už se hraje, já se ještě rozcvičoval," vyprávěl s úsměvem po utkání velezkušený Šimánek, který se i jako brankář několikrát vydal hluboko do pole. Domácí navýšili vedení až na 5:2, ale pak se projevila dobrá fyzická kondice hokejistů. Dvakrát skóroval urostlý Jan Veselý a jednu branku přidal Pavel Novák. V úplně poslední minutě měl výhru na kopačce mladý Matouš Hrubec, ale jeho prádní ránu zastavilo břevno, a tak se soupeři nakonec rozešli smírně. Fandové se každopádně dobře bavili a několik fandů Motoru s bubnem bylo pěkně slyšet.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....