Banes Motor České Budějovice
22.04.2019, Adam Pavlíček

Definitivní tečku za sezonou jede Motor udělat do Chomutova

V neděli se Motor rozloučil se svými fanoušky v Budvar aréně. Sezónu ale kompletně ukončí v úterý. Českobudějovičtí se vydají na chomutovský led, na kterém svedou už jen symbolický boj. Ani jednomu z týmů o nic nejde, baráž je definitivně rozhodnuta, skončit vítězně však budou chtít oba celky. Utkání na severu Čech startuje v 17:30 a bude ho možné sledovat skrze klasický textový onlajn přenos.

Piráti Chomutov

V chomutovském týmu nebude panovat optimální nálada. Už před koncem baráže je totiž jasné, že se severočeský celek po čtyřech sezónách v nejvyšší soutěži vrátí do první ligy. Růžičkovým svěřencům se v baráži nedařilo udržet stabilní výkony a po několika kolech se ocitli na třetím místě tabulky, které si již dlouhou dobu drží. Pirátům se nejvíce dařilo právě proti úternímu soupeři, kterého obrali o sedm bodů, a to po dvou výhrách v základní hrací době a prohře v prodloužení.

V prolínací soutěži v chomutovských barvách zářil Pavel Klhůfek. Sedmadvacetiletý útočník byl velmi produktivní a po jedenácti kolech se jeho celkový bodový výčet zastavil na čísle 10, konkrétně za 6 gólů a 4 nahrávky. Dařilo se i Jakubu Sklenářovi, který rovnou šestkrát nahrál na gól. Nejpilnějšími sběrači trestných minut jsou bouřlivák Radek Duda a David Štich, hráč, který v minulém utkání na jihu Čech zaznamenal první gól za chomutovský celek.


Baráž o extraligu, 12. kolo

Piráti Chomutov

ČEZ Motor České Budějovice

Úterý 23. dubna, Rocknet aréna

Souboj týmů, které se budou potkávat i v příští sezóně

V lize se oba celky naposledy potkaly v sezóně 2014-15, kdy si Chomutov vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Jejich vzájemné souboje v základní části byly až na jednu výjimku velmi vyrovnané. Tři ze čtyř se protáhly až do samostatných nájezdů, které dvakrát ovládli Piráti, jednou Jihočeši. Čtvrtý vzájemný duel pak vyzněl jasně pro Severočechy, kteří tenkrát svého soupeře zostudili na svém ledě osmi zásahy do jeho sítě.

Zhruba v polovině února přišla zpráva o změnách s ohledem na postup a sestup do nejvyšší soutěže. Z Chance ligy bude postupovat pouze jeden celek, a to celkový vítěz vyřazovací části. „Přímé postupy a sestupy považuji za sportovně nejspravedlivější,“ odůvodnil změny prezident Českého hokeje. Je tedy dost možné, že pro sebe oba týmy budou velkými konkurenty i v nadcházejícím ročníku.


Klub Z V VP P PP SKÓRE BODY
1. Pardubice 11 8 0 3 0 42:25 24
2. Kladno 11 7 0 3 1 29:26 22
3. Chomutov 11 4 1 5 1 25:33 15
4. ČEZ Motor České Budějovice 11 1 1 9 0 22:34 5

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....