Banes Motor České Budějovice
14.04.2019, Denisa Józsová

Teď už jsou zápasy jen o naší hlavě, je si vědom Václav Karabáček

Jihočeši měli před dnešním zápasem už jen hodně teoretickou šanci na postup, ale ta po dnešním duelu definitivně zhasla. Motor totiž padl na svém ledě v zápase s Chomutovem 1:3. O jedinou branku Českých Budějovic se postaral Václav Karabáček, jenž využil přesilovou hru šesti proti třem.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Tak už začátek zápasu od nás byl špatný. Vyrobili jsme hodně chyb, díky čemuž měl Chomutov ze začátku hodně šancí. I v naší přesilové hře jezdili jeho hráči sami na gólmana, zatímco my jsme měli tak jednu, dvě zajímavé šance v první třetině, kdy jsme možná mohli dát se štěstím gól, ale nestalo se. Tu první část tam nebyla taková ta chuť k tomu zápasu, pak už se to zlepšilo. Třetí třetina už byla o něco lepší, jenže ta chuť, kterou jsme měli v předešlých zápasech, tam nebyla.

Zvedal se výkon Chomutova v průběhu zápasu? Přece jen se dostal poměrně brzy do vedení a díky výhře ještě může bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži…
Tak oni hrají podobně jako my. Já si myslím, že ten výkon je spíše o nás. Psychicky je hodně těžké hrát zápas, když máte šest proher za sebou. Je právě hodně těžké tam najít tu chuť, jako když jdete do prvního zápasu baráže. Je to škoda, že ta chuť tam nebyla jako v těch prvních zápasech.

Motor měl znovu dobrou pasáž zápasu až na konci. Jaké jsou příčiny?
My jsme tam měli přesilové hry, což nám trochu pomohlo. Taky je to tím, na což se tedy rozhodně nechci vymlouvat, že se nám zranilo hodně hráčů, což ten tým strhává. Spousta dalších hráčů má také nějaké šrámy. Ten výkon prostě není takový, navíc, když se prohrává, tak to na tu psychiku působí. Ať chcete anebo ne.

Václav Karabáček proti Chomutovu

Body: 1 (1+0)
Střely: 4
+/-: -2
Čas na ledě: 16:05
Trestné minuty: 0
Hity: 0
Radegast index: -1

V posledních dvou zápasech jste nedali ani jednu branku, dnes jednu. Čím to?
My šance v těch utkáních máme. Jenže když hrajeme lépe než ten druhý mančaft, tak ten druhý tým umí proměnit ty své šance skoro z ničeho. Naopak my ty šance nedáme, takže nejsme produktivní. Nemyslím si, že bychom ty šance neměli, ty šance tam jsou, ale branky nedáváme.

Po dnešních zápasech je jasné, že Motor zůstane v první lize i příští rok. S čím do zbývajících zápasů půjdete, a jak se na ně budete motivovat?
Tak teď už to je jenom o hlavě. Musíme do toho jít, zbývají nám už jen čtyři utkání. Ty už si musíme jít užít. Potom bude volno, následovat bude zase příprava na další sezónu. Teď už do toho musíme jít a snažit se vyhrát alespoň pro ty fanoušky tady a taky pro nás.

Martin Beránek dnes slaví osmnáctiny. Proběhlo nějaké pošťuchování v kabině?
Jo, tak trochu. Popřálo se mu, ale potom jsme šli normálně do zápasu. Vlastně jsme se viděli jen před zápasem, takže se mu popřálo a šlo se hrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice