Banes Motor České Budějovice
11.04.2019, Adam Pavlíček

Motor jede podruhé k lídrovi baráže do Pardubic

Českobudějovičtí hokejisté sice nemají baráž rozehranou nejlépe, její polovina je ale ještě před nimi. Motor se v 7. kole prolínací soutěže utká s pardubickým Dynamem. Na východ Čech pojede již podruhé. V Tipsport areně bude úvodní buly vhozeno v 18:00. Pokud nepojede tým podpořit osobně, utkání můžete sledovat na serveru HokejkaTV nebo skrze textový onlajn přenos.

Dynamo Pardubice

V Pardubicích mohou být s průběhem baráže jednoznačně spokojení. Dynamo stihlo posbírat již pět výher a s patnáctibodovým ziskem vládne celé čtyřčlenné tabulce. Svou cestu v prolínací soutěži začalo výhrou nad Motorem, který pak Pardubičtí porazili ještě jednou, a postupně se radovalo z dvou výher proti chomutovským Pirátům, další pak přidalo proti Kladnu. Právě v poslední době hojně diskutovaná parta kolem Jaromíra Jágra byla prozatím jedinou, která Východočechy v cestě za záchranou přibrzdila, když na hostujícím ledě vyhrála přesvědčivě 4:1.

A kde viděl hlavní příčiny první porážky asistent trenéra Richard Král? „Chleba se lámal v půlce zápasu při naší přesilovce, kdy jsme místo prázdné branky trefili tyčku, mohlo to být 2:1. Hned nato jsme dostali gól na 1:2. Ve třetí třetině jsme tahali za kratší konec a nedokázali jsme se dostat do šancí. Dneska nám chyběl pohyb, přímočarost a důraz do branky, tedy aspekty, které nás doposud zdobily. Je potřeba, abychom se k tomu zase vrátili a znovu se nastartovali.”

Pardubická sestava z posledního utkání:

Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, Zdráhal, Porseland – Sýkora, Ihnačák, Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – Horký, Poulíček, Machala – Kloz, Marosz, Perret.

Dobré týmové výsledky Lubinových svěřenců se projevují také ve statistikách. Na prvních dvou místech v tabulce kanadského bodování najdeme v čele Petra Sýkoru (3+4) a francouzského reprezentanta Jordanna Perreta (4+2), který má o jeden bod méně. V nejlepší desítce této statistiky mají pardubičtí hokejisté hned šest zástupců. Tento tým se může spolehnout také na brankáře Ondřeje Kacetla. Ten nastoupil do šesti utkání, v nichž za svá záda pustil průměrně 1,34 branky na zápas a drží se na skvělé 95,18% úspěšnosti zákroků.


Baráž o extraligu, 7. kolo

Dynamo Pardubice

ČEZ Motor České Budějovice

Pátek, 12. dubna, 18:00, Tipsport arena

Přesilové hry Motoru versus ty pardubické

Českobudějovičtí hokejisté se zatím trápí v koncovce, prozatím se jim ani moc nedařilo proměňovat v branku své početní výhody. Oproti tomu Dynamo se v této herní situaci v porovnání se základní částí extraligy výrazně zvedlo, a to v pravou chvíli. V šesti barážových utkáních hrálo přesilovou hru šestadvacetkrát, z toho hned v sedmi případech skončila úspěšně. Motor hrál ze čtyř členů prolínací soutěže přesilovku osmadvacetkrát, tedy nejvícekrát. V branku ji přetavil ale pouze třikrát, což činí úspěšnost něco málo přes deset procent. Uvidíme, zda se Jihočeši v této herní dovednosti v další polovině baráže zvednou, třeba už proti Východočechům.

Tabulka baráže

Klub Z V VP P PP SKÓRE BODY
1 Pardubice 6 5 0 1 0 26:9 15
2 Kladno 6 4 0 2 0 14:14 12
3 Chomutov 6 2 0 3 1 11:21 7
4 ČEZ Motor České Budějovice 6 0 1 5 0 12:19 2

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....