Banes Motor České Budějovice
08.04.2019, Marek Baloun

Motor poprvé míří do Chomutova! Dokáže z Pirátů dostat důležité body?

Jejich zatím jediné setkání skončilo až v nájezdech. Nyní se chystá odveta v Rocknet aréně. Budějovice musí po třech prohrát bezpodmínečně vyhrát, aby měl šanci na postup. Chomutov ale je na tom výsledkově ještě hůře a body potřebuje taktéž. Boje o ně vypuknou v úterý od 17:30 a budete je moci sledovat v textovém přenosu a na HokejkaTV.

O soupeři - HC Piráti Chomutov:

Piráti od setkání s Motorem prohráli všechna tři utkání. Nejprve doma s Pardubicemi 1:5, následně se v ČSOB aréně nechali vyškolit 7:0. V neděli pak jen těsně nestačili na Kladno, se kterým prohráli 3:4. Budou si tak určitě chtít spravit chuť a získat body do barážové tabulky. V té jim totiž patří nepostupové třetí místo s náskokem pouhých dvou bodů právě na Budějovice.

Sestava Chomutova z utkání s Kladnem:

Peters – Jank, Flemming, Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, Růžička, Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Vantuch, Duda – Dlouhý, Šťovíček, Chrpa

Budějovice si budou muset dát pozor na několik jmen. Patří mezi ně určitě trio Vladimír Růžička - Jakub Sklenář - Radek Duda, kteří jsou na ledě často vidět a všichni mají shodně tři asistence. Obzvláště obdivuhodný výkon pak předvedl v neděli Pavel Klhůfek, kterému se podařilo zaznamenat hattrick, a to v rozmezí 2. - 7. minuty první třetiny (!) a vyšvihl se tak na první příčku v tabulce střelců.

Baráž o extraligu, 6. kolo

Piráti Chomutov

ČEZ Motor České Budějovice

Úterý, 9. dubna, 17:30, Rocknet aréna

Z hlavní kabiny Budvar arény:

Jihočechy trápí dvě závažné věci - koncovka a marodka. Zatímco s problémem č.1 se vždy dá něco dělat, problém č.2 naději na změnu příliš nepřináší. Ke stálici v podobě Mitche Fillmana se přidali po setkání s Kautem Pavel Pýcha a po srážce s Jaromírem Jágrem i slovinský bek Žiga Pavlin. Ten kromě zlomeného žebra musel zůstat v nemocnici. „Ať je to jak chce, zranění jsou součástí hokeje. V tomhle je ten sport někdy nepříjemný. Žiga leží na JIPce... Určitě by přitom chtěl být s námi na střídačce a hrát," nezastíral na nedělní tiskové konferenci rozmrzelost trenér Václav Prospal.

V utkání s Pardubicemi se do branky postavil Jan Strmeň a byť tým prohrál, on sám měl objektivně dobrý zápas. Do branky Kacetla se pak dostaly puky od Zdeňka Doležala, Martina Nováka a Karla Plášila. Ten byl sudími dokonce obrán o vyrovnávací branku, když dostal puk za Kacetla po odpískání. To by bylo ještě v pořádku, kdyby ovšem důvod přerušení nebylo vyloučení pardubického Matouše Kratochvíla. Pardubice se totiž po čas signalizace nezmocnily puku natolik, aby to byl důvod pro přerušení hry. Na druhou stranu je třeba uznat, že Budějovice měly během zápasu dostatek šancí k tomu, aby k této situaci vůbec nedošlo.

Tabulka baráže

Klub Z V VP P PP SKÓRE BODY
1 Pardubice 5 5 0 0 0 25:5 15
2 Kladno 5 3 0 0 2 10:13 9
3 Chomutov 5 1 0 3 1 10:21 4
4 ČEZ Motor České Budějovice 5 0 1 4 0 12:16 2

První vzájemný zápas v baráži:

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 5:4sn

Branky a nahrávky: 4. Karabáček (Babka, Pýcha), 6. Čermák (R. Přikryl, Doktor), 19. Endál (Pýcha, Gilbert), 32. Doktor (Babka), rozh. nájezd Doležal – 13. J. Stránský (Klhůfek, Huml), 16. Klhůfek (L. Kovář, Sklenář), 22. Koblasa, 34. Huml (Klhůfek). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Lučan, Kis. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 6421. Střely na branku: 24:25. Zblokované střely: 12:13. Vhazování: 35 - 49.

Motor: Kváča – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Přikryl, Doktor – Heřman, Dančišin, Babka - Kachyňa.

Chomutov: Peters – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Dietz – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – T. Svoboda, Gut, Šťovíček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice