Banes Motor České Budějovice
07.04.2019, Adam Pavlíček

Určitě nic nebalíme, slibuje Karel Plášil

Motor předvedl výkon, který se musel líbit. Hokejisté z jihu Čech byli stále nuceni dotahovat soupeřův náskok, ale bojovnost na nich byla vidět s každým krokem. To platí také o Karlu Plášilovi, který dostal kotouč za brankovou čáru hned ve dvou případech. Právě v tom druhém mu ale branka nebyla uznána. „Bylo to dost smolné. Kdybychom srovnali, věřím, že bychom to dotáhli do vítězného konce,“ říkal v pozápasovém rozhovoru.

Jak moc jiné Pardubice přijely do Budvar arény oproti prvnímu zápasu? Bylo na nich znát, že jdou do utkání se čtyřmi výhrami v zádech?
Nějaká pohoda na nich znát byla, na jejich hře se ale nezměnilo nic. Věděli jsme, co budou hrát - nikam se netlačit a hrát odstoupenou obranu. Taky hrát na brejky a snažit se je využít, což se jim povedlo, a nás to mrzí.

I s ohledem na některé minulé zápasy, chtěli jste si dnes pohlídat vstup do utkání o něco více?
Myslím, že jsme vstup do utkání měli dobrý, ale my celou sezónu dostáváme takové blbé góly úplně z ničeho. Máme tlak u nich v pásmu, točíme je, pak nám někdo ujede a nebo nám to propadne odněkud z rohu. Těžko říct, jak to zvrátit. Musíme furt makat a věřit, že se to otočí a štěstí půjde k nám.

Mířil jste při vašem gólu na 2:3, nebo jste puk napálil a doufal jste?
Měl jsem celkem čas, nikdo z hráčů u mě nebyl, takže jsem se snažil podívat, kde je gólman, a já se vždycky pokouším střílet nahoru, i když mi to v poslední době moc nešlo. Gólman jde totiž z blízké vzdálenosti vždycky dolu.

Pak jste dal také nakonec neuznanou branku na 4:4. Neodůvodňoval vám rozhodčí, proč gól neuznal?
Já osobně jsem se s rozhodčím nebavil, to až kluci. A vlastně ani nevím, proč to tak bylo. Jestli tam někdo přejel brankoviště a brankář spadl... Bylo to dost smolné. Kdybychom srovnali, věřím, že bychom to dotáhli do vítězného konce.


Karel Plášil proti Pardubicím

Body: 2 (1+1)
Hity:0
+/-: +2
Střely: 3
Zblokované střely: 0
Čas na ledě: 20:16

Do zápasu nemohl naskočit Pavel Pýcha ani Žiga Pavlin. Změnila se kvůli tomu vaše role?
Myslím, že role pro mě je pořád stejná. Kluci, co šli hrát, věděli, že je musí nahradit. Nebyl s tím vůbec žádný problém, kluci zahráli dobře, takže se nic neměnilo.

Fanoušci měli v první třetině vytažený transparent „Válka neskončila“. Vidíte to po dnešním utkání stejně?
Určitě nic nebalíme. Budeme se snažit vyhrát každý zápas, i když to nám teď moc nešlo. Věříme, že nám trochu pomůže i štěstí.

Přišlo mi, že jste byli herně lepším týmem, nevycházelo to akorát výsledkově. Je se tak od čeho odrazit do dalších zápasů?
Musíme se odrážet od naší fyzické připravenosti, od naší aktivní hry, pořád napadat a snažit se mít soupeře pořád pod tlakem. Jsou to všechno kvalitní týmy, taky je ale musíme donutit udělat nějaké chyby. Hlavně musíme využít šance, které si vytváříme.

Nezačíná se už projevovat právě vaše fyzická připravenost?
Myslím, že ve všech zápasech hrajeme fyzicky dobře. Pardubice vyčkávaly na to, co se bude dít, stály ve středním pásmu a betonovaly nás. Já tohle moc neuznávám, ale co se dá dělat, musíme jít dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....