Banes Motor České Budějovice
31.03.2019, Denisa Józsová

Jakub Doktor: Naše výhra byla zasloužená. Musíme ale jet dál!

Jakub Doktor se dnes posunul do třetí útočné formace a nevedl si rozhodně špatně! V první třetině totiž posunul puk na modrou a tečovaná střela skončila v brance. Jeho velká chvíle však přišla až ve druhé třetině, kdy jeho střelu tečoval jeden z hostí za záda svého gólmana. Pro Jakuba Doktora to byl první gól v kariéře v rámci baráže.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Tak vyhráli jsme, za což jsme rozhodně rádi. Rozhodně je ovšem škoda, že si necháme utéct vedení 2:0. Poté jsme zase vedli, jenže znovu jsme o ten náskok přišli. To nás trošku trápí, ale jinak si myslím, že naše výhra byla zasloužená.

Pomůže týmu hodně, když vstřelí první branku, navíc poměrně brzy?
Myslím si, že úvod se nám povedl. Jen byla škoda, že jsme to vedení poměrně rychle ztratili.

V čem vidíte ty hlavní příčiny, že Chomutov dokázal ještě v první třetině srovnat?
Nevím, no. Myslím, že bychom se pak měli hlavně uklidnit a nehnat se někam zbytečně. V podstatě soupeř, když měl nějakou šanci, tak z ní dal branku, což není úplně ono. My jsme je celý zápas tlačili, ovšem oni pak měli čtyři šance a my jsme z nich dostali čtyři góly.

Druhá třetina byla celkem vyrovnaná, minimálně její první polovina. Vy jste pak vstřelil branku, která byla Vaší první v baráži v kariéře. Tak jaké jste měl pocity?
Já jsem se tam s tím otočil, zametl jsem to do brankoviště a jsem rád, že to tam padlo.

Vaše střela byla tečovaná. Viděl jste, že padá do branky nebo jste myslel, že jde vedle?
Viděl jsem, že to přeskakuje toho gólmana a že to padá do branky.

Jakub Doktor proti Chomutovu

Body: 2 (1+1)
Střely: 2
+/-: +1
Čas na ledě: 10:24
Trestné minuty: 0
Hity: 1
Radegast index: 3

Většina branek Chomutova padla z brejkových situací. Nebyli jste na to před zápasem upozorňováni? Vždyť obě branky Chomutova na Kladně padly z těchto akcí.
Je pravda, že jsme se tomuto chtěli vyhnout. Chtěli jsme je tlačit, ale oni vždycky ujeli a dali nám branku, což je škoda. Myslím, že jsme si to měli pohlídat.

Berete dnešní dvoubodový zisk jako ztrátu nebo zisk? Přece jen jste třikrát v zápase vedli…
Já si myslím, že to bereme jako zisk. V téhle tabulce jsou všechny body dobré. Uvidíme na konci, jestli bude hrát roli nějaký ten bod. Zápas jsme ovšem vyhráli a jedeme dále.

Vy jste proti Chomutovu hrál již v baráži v letech 2014/2015. Dají se tyto zápasy vůbec nějak srovnat?
Srovnat, to nevím. V té době jsem byl o dost mladší a nijak jsem to moc nevnímal. Byl jsem do toho hozený jako ryba do vody, takže to byl pro mě spíše takový šok. Teď už to beru jinak. Snažím se pomáhat týmu a hrát na sto procent tak, abychom vyhráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....