Banes Motor České Budějovice
03.04.2019, Klub

Tiskárna Protisk tiskne pro Motor Hokejkluby, ročenky i knížku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Od samotného restartu hokejového Motoru v roce 2013 existuje jedna jistota. Veškeré tiskové materiály hokejového klubu tiskne Tiskárna Protisk s. r. o. Za rodinný podnik hovořil s naší redakcí Martin Štěch, který v rodinné firmě pracuje po boku svého otce, matky či sestry.
Jak vůbec došlo k tomu, že jste se spojili s hokejovým Motorem, kterému tisknete prakticky veškeré tiskové materiály, které bývají obvykle velmi dobře hodnocené?
Spolupracujeme s hokejem v Českých Budějovicích už od roku 1994, ale když se rodil nový Motor, vůbec jsme nepochybovali o tom, že s tímhle projektem otevřeným pro fanoušky chceme rozhodně spolupracovat i do budoucna.

Jak to vypadalo na samotném začátku v roce 2013, kdy se Motor rodil ve velkých bolestech a na poslední chvíli?
Bylo to samozřejmě někdy hektické, museli jsme Hokejkluby, ročenku, kalendáře, letáky a mnoho dalších věcí připravovat někdy v šibeničních termínech. Ale jsem hrdý na to, že jsme to vždy všechno zvládli.

Teď už jsou procesy nastavené mnohem snáz, ale přesto, jak třeba řešíte situace, kdy není jisté, zda se bude hrát utkání play-off?
To jsou pochopitelně někdy dramatické situace. Zrovna v semifinále se Vsetínem se případný šestý zápas měl hrát v neděli, ale jasno mělo být až po pátečním duelu ve Vsetíně. Byli jsme tak připraveni na situaci, že v sobotu přijdeme do práce, aby fandové nepřišli o svůj zpravodaj k utkání. Obecně díky technologiím, které máme, vyrábíme nejen časopisy, ale i knihy, katalogy nebo třeba i jen letáky ve velmi krátkých termínech. Navíc vlastníme špičkový digitální tiskový stroj, se kterým dokážeme vyrobit i drobnější zakázky prakticky do druhého dne.

Jako tiskárna jste dostali nemálo významných ocenění, pochlubte se o jaké ceny šlo?
Je pravda, že jsou knihy, které vyrábíme, každoročně oceňovány v soutěži Nejkrásnější kniha roku. A to jak v Čechách, tak třeba i na Slovensku, ve Švédsku... Je samozřejmě velmi příjemné, když vaši práci někdo takto ocení. Ale největší ocenění pro nás je, když k nám lidé přicházejí a dávají nám svou důvěru pro vlastní zakázky.

Knihu jste tiskli vlastně i pro Motor, jak se podle vás podařila?
Českobudějovické zlato, střobro, bronz je hodně povedená knížka. Podařilo se nesmírně zajímavou formou zachytit příběh celého českobudějovického hokeje a zejména jeho nejslavnější okamžiky. Náš grafik Vladimír Andrle dal knížce pěknou grafickou podobu, také výběru papíru jsme věnovali náležitou péči. A fanouškovo srdce jistě zaplesá i nad kvalitními dobovými fotografiemi. Jsem si jist, že se ta kniha opravdu povedla.

A jak jste na tom ve vztahu k hokeji, chodíte na každý zápas?
Pokud to jen trochu jde, chodíme fandit prakticky celá rodina. Samozřejmě, někdy to kvůli práci nevyjde, ale i přímo v naší firmě je skupina velkých fanoušků Motoru, kteří po každém zápase v práci řeší, jak to dopadlo. Letos věříme, že sezona dopadne tak, jak si přeje snad úplně každý Budějčák.

Díky moc za rozhovor.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....