Banes Motor České Budějovice
21.03.2019, Michal Heřman

Motor jede na Lapač proměnit druhou šanci. Páté semifinále se hraje už v pátek

Rychlý sled zápasů play-off Chance ligy pokračuje a hokejisté ČEZ Motor České Budějovice po dvou domácích zápasech musí znovu přes republiku na východ. VHK ROBE Vsetín dokázal vyhrát čtvrtý duel na jihu Čech 4:3 a v sérii tak snížil na 1:3. Dokáže Motor i potřetí vyhrát na Lapači? Páteční zápas začíná v 17:30 a sledovat ho můžete na Hokejka TV.

Stav série Vsetín – Motor 1:3

V tenisovém slangu měl Motor před druhým domácím zápasem první postupový mečbol. Bohužel ho ale neproměnil a tak musí bojovat v další bitvě, která začne v pátek 22. března od 17:30. Na Lapači se odehraje další drama, při kterém jak domácí Vsetín, tak i České Budějovice budou chtít pokračovat ve své ofenzivní hře.

Ohlasy fanoušků na styl hry obou táborů jsou po odehraných čtyřech zápasech pozitivní. Nehraje se žádný zaďour, naopak oba týmy produkují ofenzivní styl hry. A dá se očekávat, že v tom budou pokračovat i v nejbližším zápase. Jihočeši dokázali na vsetínském ledě dvakrát zvítězit a ani jednou neinkasovat. Při ofenzivní síle VHK bude pro soupeře náročné znovu udržet nulu, ale určitě to není nemožné.

Důležité je, že českobudějovickému celku stačí k vysněnému postupu do baráže jedna výhra! Pokud znovu zaváhá, bude mít ještě další dva pokusy.

Vsetín - Motor 0:2
Vsetín - Motor 0:6
Motor - Vsetín 2:0
Motor – Vsetín 3:4

Sestava VHK ze druhého zápasu v Budvar aréně:

Gába – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský


Semifinále, 5. zápas

VHK ROBE Vsetín

ČEZ Motor České Budějovice

Pátek 22. března (17:30), Na Lapači

Analýza inkasovaných gólů

Vsetínský celek se dokázal v semifinále prosadit až ve čtvrtém zápase a na gól čekal přes devět třetin. V pořadí čtvrtý duel (druhý v Budvar aréně) nakonec po prolomení střelecké nemohoucnosti přetavili Valaši ve vítězství a snížení série na 1:3. Jak jednotlivé branky byly vstřeleny?

1. gól (David Březina) – čas 12:01

Při první brance udělal Motor hned několik drobných zaváhání a Vsetín toho dokázal hned využít. První přišlo na modré čáře, kde útočníci Bradley s Karabáčkem nedokázali vyhodit puk ze třetiny. Následně se u mantinelu dostal do úniku střelec David Březina, který se protáhl kolem Kutláka, natlačil se před Strmeně a nadvakrát ho prostřelil střelou mezi beton a vyrážečku.

2. gól (Vít Jonák) – čas 17:55

Druhou branku vstřelil za Valachy exbudějovický Vít Jonák před koncem první třetiny. Vsetín dokázal domácí zatlačit a hrálo se kolem českobudějovické branky. Po dvou nahozeních se puk dostal znovu na modrou, od které pálil Mikuš a těsně před brankářem nechytatelně tečoval puk Jonák. Domácí chybou při této brance bylo špatné pokrytí prostoru a hostující rozehry.

3. gól (Michal Hryciow) – čas 27:03

Třetí vsetínský gól byl podobný tomu druhému. Po zavezení kotouče si ho dvakrát vyměnili Pitule a Slováček. Druhý jmenovaný pak poslal na branku rychlou střelu, kterou dokázal se štěstím tečovat Hryciow a puk zapadl přesně k pravé tyči. I při této brance mohl českobudějovický brankář těžko udělat něco lépe a za gól nemohl.

4. gól (Luboš Rob) – 35:50

Rozhodující branka zápasu přišla při přesilovce Motoru. Po chybě Motoru se do protiútoku dostala trojice vsetínských hráčů, kteří jeli na obránce Kutláka. Ten sice před brankou dobře poklekl, tělem a hokejkou zamezil možnosti přihrávky, ale další exbudějovický hráč Luboš Rob vzal celou situaci na sebe a křížnou střelou na vyrážečku propálil Strmeně.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....