Banes Motor České Budějovice
18.03.2019, Klub

Motor v návštěvnosti mimo nejvyšší soutěže i nadále nejlepší v Evropě!

Nás nezničili, my tu pořád jsme! Rok se s rokem sešel a Mezinárodní federace ledního hokeje opět zveřejnila statistiku návštěvnosti v jednotlivých hokejových soutěžích napříč Evropou. Fanoušci Motoru si v této statistice vedou dlouhodobě velmi dobře a letos již potřetí za sebou dokázali, že jsou nejlepší v Evropě ve druhých nejvyšších soutěžích! Průměr návštěvnosti v letošních domácích zápasech se zastavil po základní části na čísle 5736 diváků.

Jihočeši ovládli statistiku i přes to, že návštěvnost i vinou méně víkendových zápasů a zvýšení jejich počtu oproti minulému roku velmi lehce poklesla. Loňské šestatřicáté místo vystřídala letošní čtyřiačtyřicátá příčka v celé Evropě, což však vůbec nevadí, protože druhý evropský druholigový celek z Frankfurtu ztratil na Motoráky v průměru 880 diváků (celková návštěvnost Frankfurtu činí 4856 diváků). Pokud bychom porovnali návštěvnost v Budvar aréně s extraligovými stadiony, Motoru by patřila šestá příčka.

Nejnavštěvovanějším celkem v Evropě je opět SC Bern s průměrnou domácí návštěvností 16 290 diváků. Švýcarský tým ovládl tuto statistiku již poosmnácté v řadě! Z českých celků byla pak znovu nejlepší pražská Sparta s návštěvností 9042 diváků. Statistika návštěvnosti v rámci evropských soutěží vyzněla nejlépe pro švýcarskou NLA, kde se průměrná návštěvnost zastavila těsně pod sedmitisícovou hranicí. Česká Tipsport extraliga obsadila pátou příčku s průměrem 5401 diváků na utkání a Chance liga by s 1674 diváků obsadila jedenácté místo, porazila by tak například slovenskou extraligu. Celosvětově však nejvíce lidí chodí na severoamerickou NHL, na kterou přijde v průměru 17406 diváků na zápas. Celé pořadí jednotlivých týmů a soutěží naleznete na webu IIHF.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....