Banes Motor České Budějovice
14.03.2019, Adam Pavlíček

JUN: CEB - CHM 2:3 - Slibně rozehraný zápas skončil těsnou porážkou

Českobudějovičtí junioři měli dnešní zápas v Budvar aréně proti Chomutovu dobře rozehraný. I kvůli gólu, který inkasovali tři vteřiny před koncem druhé periody, ale z dnešního zápasu odchází bez bodu. Na postup do play off však ještě pomýšlet mohou! V sobotním utkání musí porazit Vítkovice, což by byl první krok. Ve hře je také stejný bodový zisk s Litvínovem. V tomto případě by rozhodlo celkové skóre mezi oběma týmy.

Začátek zápasu výraznými gólovými šancemi neoplýval. Až v jedenácté minutě unikli do přečíslení Jan Tlačil s Pavlem Novákem. Druhý jmenovaný dostal zpětnou přihrávku a zavěsil přesně do horního růžku. Dvoubrankové vedení si pak domácí připsali v přesilové hře, která jim byla nabídnuta po Seemannově faulu. Prospal dostal přihrávku na Aleše Řezáče, a ten měl práci již notně usnadněnou - 2:0. Prvních dvacet minut tak vyznělo lépe pro českobudějovické hokejisty.

S úvodními minutami následujícího dějství přišly také první střely na Pavlátovu branku. Chomutovský brankář Dominik Pavlát, bratr za Motor hrajícího Lukáše Pavláta, si ale se střelami poradil bez komplikací. Na opačné straně stál v brance také jistý Daniel Svoboda. Poté ale přišel hostující povedený závěr třetiny. Síťku za zády domácího brankáře nejprve rozvlnil Petr Chlán. A tentýž hráč se trefil také tři vteřiny před odchodem do kabin. Petr Chlán tentokrát najížděl před branku, kam dostal přihrávku, a z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Rázem tedy bylo srovnáno.

Piráti vstupovali do poslední dvacetiminutovky s přesilovkou v zádech. V oslabení ale Českobudějovičtí hráli jistě a soupeře k ničemu nepustili. Výraznější šance přišla ve čtyřicáté osmé minutě. Od modré čáry si našel střeleckou pozici Jakub Novák, který ale svou povedenou ranou rozezvučel jen tyč, která na první ledové ploše zvoní možná ještě teď. Dlouhou dobu i gólově vyrovnanou partii definitivně rozsekl zhruba šest minut před koncem Petr Chlán. Hostující útočník dnes podal famózní výkon a po právu završil hattrick. Každá jeho trefa tedy měla hodnotu bodu. Chomutovští tedy odjíždějí hned se třemi.

Ohlasy po zápasu
Roman Fousek (České Budějovice): Utkání se mi hodnotí těžko. Prohráli jsme zápas, který jsme měli výborně rozehraný. Nastoupili jsme velmi dobře, udělali jsme parádní první třetinu, po které jsme vedli 2:0. V té druhé jsme úplně nesmyslně přestali hrát náš hokej a koledovali jsme si o to, abychom dostali branku. Na konci třetiny nám tam spadly dvě. Jedna z nich dokonce tři vteřiny před koncem, což si myslím, že byl zlomový moment. Ve třetí třetině jsme sice začali dobře, trefili jsme tyčku, ale nespadlo nám to tam. Dostali jsme gól zpoza branky, načež jsme tlačili ale už to byla křeč. Prohráli jsme proti dobrému soupeři s dobrým gólmanem, přesto si myslím, že jsme měli na to, abychom to dnes uhráli. Bohužel se nám to nepovedlo, a tak musíme zvládnout utkání ve Vítkovicích. Už to nemáme ve svých rukou a musíme čekat, jak dopadne další zápas.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....