Banes Motor České Budějovice
09.03.2019, Michal Heřman

Motor jede znovu do havířovské arény. Přiveze postupovou výhru?

Dvakrát se hokejistům ČEZ Motor České Budějovice povedlo vyhrát na půdě AZ RESIDOMO Havířov. Dvakrát ale také ztratili domácí zápas a proto musí na druhou stranu republiky vyrazit na třetí duel. V pořadí šestý čtvrtfinálový zápas se hraje v neděli netradičně od 16 hodin.

Stav čtvrtfinálových sérií Chance ligy

To, co si žádný fanoušek jihočeského celku nepřál, se bohužel splnilo v pátém zápase čtvrtfinálové série Chance ligy. Havířov dokázal podruhé vyhrát na jihu Čech a místo českobudějovických oslav postupu do semifinále, musí Motor odehrát další náročný duel na ledě soupeře. Šestý zápas série je v plánu v neděli od 16 hodin. Jihočeši pojedou na další dalekou cestu s jasným cílem – pokusit se potřetí během čtvrtfinále vyhrát v Gascontrol Aréně.

Semifinále mají naopak jisté nejlepší tým základní části Dukla Jihlava a Rytíři Kladno. Oba kluby vyřadily své soupeře poměrem 4:1. Další série mezi Vsetínem a Prostějovem je aktuálně o jednu výhru lépe rozehraná pro vsetínský celek, ale jeho soupeř hraje v neděli na domácím ledě. Jelikož nejsou ukončeny alespoň tři čtvrtfinále, nemůžeme zatím stoprocentně určit první semifinálovou dvojici.

Pokud by Motor v šestém zápase prohrál, rozhodující utkání by se v Budvar aréně hrálo v úterý večer.


Čtvrtfinále, 6. zápas

AZ RESIDOMO Havířov

ČEZ Motor České Budějovice

Neděle 10. března, 16:00, Gascontrol Aréna

Problém Motoru? Produktivita

Jedna lajna nestačí… i tak by se dala charakterizovat čtvrtfinálová série z pohledu jihočeského týmu. V kanadském bodování se na špici play-off mezi všemi týmy drží shodně se sedmi body trojice Václav Karabáček, Cody Bradley a Zdeněk Doležal. Spoluhráči z jedné lajny dokáží bodově prorazit, ale potřebují podporu ostatních spoluhráčů.

Jasně je to vidět v porovnání statistik. Motor kromě zmiňované trojky nemá v nejlepší padesátce žádného dalšího hráče. Až na průběžné 52. příčce je bezgólový obránce Zdeněk Kutlák, který má tři asistence. Další hráči přidali zatím pouze dvoubodové příspěvky…

Pokud budou trenéři Motoru pokračovat v pravidelném střídání brankářů, nastoupí v neděli do branky Jan Strmeň. Pozitivní je, že oba českobudějovičtí brankáři si drží vysokou úspěšnost a svými zákroky týmu výrazně pomáhají.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....