Banes Motor České Budějovice
25.02.2019, Filip Kortus, Adam Pavlíček

O druhé místo i lepší vzájemné zápasy. Jak vypadala předešlá utkání se Vsetínem?

O umístění po základní části bude rozhodovat až úplně poslední kolo, ve kterém Motor hostí na domácím ledě Vsetín. Proti Valachům v letošní sezoně dvakrát vyhrál a naposledy těsně padl. Ještě před startem úterní bitvy jsme zabrousili do detailů vzájemných zápasů z letošního ročníku Chance ligy.

15. kolo, středa 17. 10. 2018, 17:30
VHK Robe Vsetín - ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Theoret (Mikuš, Rác), 37. Rác (Theoret, Karafiát) – 17. Plášil (Z. Doležal, Heřman), 26. Vydarený (Pýcha, P. Novák), 50. Endál (M. Novák, Fillman). Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Kreuzer, Štofa. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:1. Diváci: 3080. Střely na branku: 30:34.
Vsetín: Gába – Mikuš, Frolo, Teper, Slováček, Holomek, Rudl, Jenáček – Theoret, Rác, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Pitule, Kuronen – Jindra, Kucharczyk, Vítek.
Motor: Strmeň – Vydarený, Pavlin, Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil – Heřman, R. Přikryl, M. Novák – Gilbert, Endál, Beránek – Dančišin, Babka, Doktor – Šimánek, Z. Doležal, P. Novák.

Závěr první čtvrtiny se povedl lépe Motoru. Jihočeši na Lapači museli dotahovat, když jako první otevřel skóre utkání domácí Theoret. Rychlou odpověď ale našel Karel Plášil, když povedenou ranou prostřelil exbudějovického Davida Gábu. I po druhé třetině byl stav utkání vyrovnaný. Po krásném pasu od Pavla Nováka se přesnou střelou trefil René Vydarený a Motor poprvé vedl. Jenže v přesilové hře se na druhé straně trefil Rác a rázem bylo srovnáno. Rozuzlení přineslo poslední dějství, ve kterém hrál budějovický celek přesilovku pěti proti třem. Dlouho to vypadalo, že zůstane nevyužita, jenže poté napřáhl Lukáš Endál a svému týmu vystřelil všechny tři body.

Sestřih utkání

15.kolo, sobota 1.12.2018, 17:00
ČEZ Motor České Budějovice - VHK ROBE Vsetín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Šimánek (Čermák), 38. Babka (Vydarený) – 25. Slováček (Rob). Rozhodčí: Wagner, Šindel – Tvrdík, Siman. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 40:24.
Motor: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.
Vsetín: Gába – Frolo, Hryciow, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Vávra, Jonák, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.

Ve druhém střetnutí těchto dvou celků se Valaši poprvé v sezóně objevili před diváky v Budvar aréně. I tento zápas obsahoval dramatickou zápletku a určitě nenechal jednoho příznivce, ať už jakékoliv strany, klidného. Svěřenci Václava Prospala se v tomto období nenacházeli v úplně ideálním rozpoložení, přesto byli oni v úvodní dvacetiminutovce střelecky a přeci jen i herně aktivnější. Hosté naopak tahali za kratší konec, což Jihočeši těsně před odchodem do kabin ztvrdili i gólově. Vsetínští tak museli dohánět soupeřův náskok. To se jim povedlo ve 25. minutě, kdy se trefil Ondřej Slováček. Českobudějovičtí stejně jako v předchozím dějství mohli slavit na konci třetiny. Tehdy se prosadil Jakub Babka, jenž zvrátil stav na konečných 2:1, a svou branku na ledě náležitě oslavil. V průběhu třetí periody si pak diváci chvílemi mohli připadat jako na tenise. Hra se přesouvala ze strany na stranu, avšak nakonec se šťastným koncem pro domácí, kteří vybojovali těsnou výhru 2:1.

Sestřih utkání

45. kolo, sobota 12.01.2019, 17:30
VHK ROBE Vsetín - ČEZ Motor České Budějovice 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Vávra (Mikuš, Rác), 49. Rob (Pechanec), 50. Kucharczyk (Frolo) – 24. Doktor (Vydarený, M. Novák), 37. Plášil (Z. Doležal, Heřman). Rozhodčí: Doležal, Barek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:8, navíc Karabáček (CEB) 10. Využití: 1:0. Diváci: 3 820. Střely na branku: 37:23.
Vsetín: Gába – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
Motor: Strmeň – Vydarený, Fillman, Plášil, Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Heřman.

Ostatně jako všechna předešlá utkání dvou tabulkových rivalů, tak i to třetí nabídlo napínavý souboj. Budějovičtí se jeli na vsetínský led představit naposledy v základní části. První třetinu výrazně poznamenalo poměrně četné množství vyloučení na obou stranách. Prospalovi svěřenci svou početní převahu nejprve v přesný zásah nepřetavili, to až favoriti domácích fanoušků. Z dorážky se prosadil Tomáš Vávra. Díky tomu mohla být parta kolem Luboše Roba po dvaceti minutách spokojenější. Druhé dějství naopak patřilo Motoru, který skóre otočil po Doktorově a Plášilově přesných trefách. Dopitovi svěřenci ale zmobilizovali všechny síly, co jim ještě zbývaly, a zhruba ve dvouminutovém rozpětí stav definitivně převrátili na svou stranu. Hokejisté z jihočeské metropole se tak kvůli prohře v tabulce propadli na čtvrté místo, přičemž na Valachy ztráceli již sedm bodů.

Sestřih utkání

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....