Banes Motor České Budějovice
16.02.2019, Dominik Zajan

JUN: KOM - CEB 5:1 (1:0 sn.) - Junioři v Brně nezískali ani bod

Junioři českobudějovického Motoru zajížděli na led Komety z Brna. Brněnští byli od začátku utkání lepším týmem a postupně si vytvořili pohodlný náskok, který už dokázali udržet.

První perioda utkání odstartovala početní výhodou Komety po faulu soupeře hned po 12 odehraných sekundách. Brňané si však žádnou gólovou příležitost nevypracovali a svou první přesilovku tak nevyužili. I nadále byli však aktivnější. Hosté se do hry dostali dvěma chvíli po sobě jdoucími přesilovými hrami, ovšem ani oni kotouč za záda domácího brankáře nedostali. Prvního gólu se fanoušci dočkali v 15. minutě, kdy Jan Mlčák rozvlnil českobudějovickou síť střelou od modré – 1:0. Podruhé se puk v hostující bráně třepotal o dvě minuty později. Kučeřík našel volného Stanislava Svozila, který z první prostřelil Dvořáka – 2:0.

Druhá třetina nabídla jen jedinou branku. Ve 25. minutě chyboval na obranné modré čáře domácí kapitán Radek Kučeřík, kotouče se ujal nejproduktivnější host Jan Tlačil, který svůj samostatný únik proměnil střelou k levé tyči – 2:1. V přesilové hře Komety měl pak velkou šanci českobudějovický Jakub Káník, který však v nájezdu z levé strany domácího brankáře nepřekonal. Kometa tuto a ani následující přesilovku nevyužila. Hosté dostali k dispozici taktéž dvě početní výhody hned v řadě, přičemž hráli dokonce osm sekund pět na tři. Ani oni si však velkou šanci nevytvořili a do kabin se tedy odcházelo za stavu 2:1 pro Kometu.

Ve třetí třetině nastartovala Kometa opět motory a měla velké množství šancí, z nichž se ujaly tři. Dvě minuty po prvním buly využil přesilovou hru Ivo Sedláček – 3:1. Šance Petra Žáka ani Marka Škvrněho gólem neskončily. Stejně tak další rána, která se otřela o břevno českobudějovické brány. V polovině periody měl velkou šanci hostující Jan Tlačil, který však svůj druhý samostatný únik v zápase neproměnil v gól. Kometa dostala k dispozici další přesilovku, kterou opět dokázala využít. Michal Kunc byl důrazný na brankovišti a protlačil kotouč za brankáře – 4:1. Pátou brankou přidal trefou do prázdné branky dorostenec Ivo Sedláček, pro něhož to byl druhý gól v zápase.

V prodloužení nadstavbové části jsme se gólů nedočkali, takže o zisku bonusového body musely rozhodnout samostatné nájezdy. Za domácí byli úspěšní Michal Kunc a Marek Škvrně, za hosty pouze Michal Silný. Kometa si tak připsala všechny čtyři body.

Ohlasy po zápasu

Jan Zachrla (Kometa Brno): Jsem rád, že pokračujeme v zápase ze včera, co se bodového zisku týče. Někteří hráči byli dnes zranění a nemocní, jiní zase unavení ze včerejška. Zvládli jsme to, druhá třetina však od nás nebyla optimální. Pokračujeme v trendu, který jsme nastolili.

Martin Štrba (České Budějovice): Dneska jsme si nezasloužili vyhrát i přesto, že jsme sestavu během zápasu nějak dokázali slepit. Spousta kluků nám vypadla, měli jsme tu hodně mladých. To však nemůže být výmluva, náš výkon nebyl dobrý.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....