Banes Motor České Budějovice
14.02.2019, Dominik Zajan

DOR: CEB - TAB 6:4 (0:1sn.) - Dorostenci porazili Tábor a mají tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na led českobudějovické Budvar arény zajížděl nedaleký Tábor. Motor byl od začátku zápasu aktivnějším týmem, měl i více střel. Nakonec dokázal využít tři přesilové hry a zaslouženě vyhrál.

Začátek zápasu patřil domácímu týmu. Už po úvodních deseti vteřinách se do velké šance dostal Kašpar. Korytar jeho střelu vyrazil pouze před sebe. Bohužel nikdo z hokejistů Českých Budějovic se k dorážce nedostal. Ve třetí minutě dostal Tábor k dispozici první přesilovou hru. V ní měl největší šanci Jan Nevšímal, jeho střela ale orazítkovala tyčku českobudějovické branky. První branku utkání vstřelil Motor. Tomáš Cibulka střelou z vrcholku kruhu prostřelil Korytara. Motor od této chvíle měl více ze hry, měl k dispozici další dvě přesilové hry, ale branku nevstřelil. V samotném závěru ujel obraně Tábora Richard Pitel, ale byl faulován a z akce sešlo.

Do začátku druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté. Ihned po šesti vteřinách vypálil na Lidáka Nevšímal. Jeho střela ale letěla vedle branku Motoru. O minutu a půl později přidal Motor svou druhou branku, když Richard Pitel po individuální akci rozjásal střídačku domácích podruhé. Jenže Tábor se nevzdal a velice rychle snížil na rozdíl jediného gólu. Jan Nevšímal poslal puk na hůl Jana Vavříka, který překonal Lidáka. Přibližně v polovině třetí třetiny skóroval Motor při vlastním oslabení. David Kašpar projel kolem mantinelu až do útočného pásma a vystřelil. Jeho střela prošla až za Korytara. O dvě minuty později předvedl Lidák dva skvělé zákroky po sobě, když zneškodnil dvě tutovky Tábora. Z protiútoku pak Matyáš Fousek krásnou střelou přidal další branku a vyhnal Korytara z brány. Jenže Tábor dokázal znovu velice rychle odpovědět. Marek Matašovský poslal puk do brány snížil na 4:2. V poslední minutě druhé třetiny předvedl další skvělý zákrok Martin Lidák, když zlikvidoval forhendový pokus Nevšímala.

Třetí periodu začali lépe domácí. První velkou šanci měl Tomáš Cibulka, jenže jeho střelu zablokovala obrana Tábora. V třiačtyřicáté minutě dostal Motor výhodu v podobě přesilové hry. Tu využil Filip Petrásek a Motor měl luxusní tříbrankový náskok. Jenže v padesáté druhé minutě hrál Tábor přesilovku pět na tři. Dvojnásobnou přesilovku dokázal využít Filip Cháb. Následovala klasická přesilovka. Tu Tábor také dokázal využít. Jan Nevšímal prostřelil českobudějovického brankáře a snížil na rozdíl jediného gólu. Poslední branku dnešního utkání vstřelil Viktor Budík, který dostal parádní přihrávku od Petra Lukeše a střelou zápěstím prostřelil Šmelka.

Největší šanci v prodloužení měl Tábor. Jan Nevšímal dostal parádní přihrávku a už to bylo jen mezi ním a Lidákem. Bohužel pro hosty jeho branku vůbec netrefil. V samostatných nájezdech rozhodl o jednom bodu pro Tábor Jan Nevšímal, který byl zároveň jediným střelcem.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): Když se podíváme na statistiky, tak dnes rozhodly přesilovky. My jsme dali tři góly v přesilovkách. Hráli jsme dobře a to ten zápas rozhodlo. Byli jsme na tom bruslařsky dobře. Udělali jsme chyby, že jsme špatným střídáním a vyloučením pustili soupeře do zápasu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....