Banes Motor České Budějovice
11.02.2019, Filip Kortus

Extrémně náročný program Beránek zvládl a pomohl k výhře nad Havířovem

Pět zápasů v šesti dnech. Útočník Martin Beránek zvládl náročný program, kdy absolvoval turnaj pěti s reprezentační osmnáctkou a hned v neděli nastoupil proti Havířovu. „Náročné to bylo, ale doufám, že jsem to zvládl,“ hovořil po zápase s AZetem.

Užili jste si devět branek do sítě Havířova?
Dvě třetiny jsme odehráli opravdu parádně. Napadalo nám tam plno branek, výrazně nám pomohl úvodní gól. Podali jsme týmový výkon, zaslouženě jsme si došli pro tři body.

Pociťoval jste na ledě únavu? Jednalo se už o vaše páté utkání v týdnu.
Náročné to bylo, ale myslím si, že jsem odvedl to, co jsem měl. Cítil jsem se v pohodě. Před zápasem jsem se vyspal, nabral jsem síly. Vrátili jsme se den před utkáním, takže trochu prostoru na odpočinek bylo.

Na turnaji pěti v Soči jste si připsali jednu výhru, ale skončili jste na poslední příčce. Jak se vám turnaj hodnotí?
Začali jsme velmi dobře, když jsme v úvodním utkání porazili po dobrém výkonu Finsko 6:3. S každým dalším zápasem nám ale ubývaly síly, hráli jsme rychle za sebou. Bylo to fyzicky opravdu hodně náročné. Poslední zápas s Amerikou už bylo na jednu branku. Můžeme se z toho poučit a na mistrovství světa přijedeme v nejlepší formě.

Osobně jste měl ze zápasů dobrý pocit?
Hrál jsem ve třetí lajně, trenér pravidelně střídal formace. Chodil jsem na oslabení, dostával jsem hodně prostoru. Trefil jsem se proti Rusku, to mě potěšilo. Každý gól dodá hráči sebedůvěru.

Jednalo se o poslední přípravný turnaj před mistrovstvím světa ve Švédsku?
Ano. Před světovým šampionátem máme týdenní kemp v Kravařích. Budeme se tam zaměřovat na taktické prvky, zároveň se vybere nominace do Švédska. Po dalším týdnu už se odlétá na mistrovství.

Pevně věříte v nominaci na mistrovství?
Nevynechal jsem ani jeden turnaj, takže doufám, že se do výběru dostanu. S Jonášem Peterkem jsme odehráli vše, na ledě si vyhovíme a byl bych rád, kdybychom na to mohli navázat i na šampionátu.

Foto: Juniorský hokej
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....