Banes Motor České Budějovice
29.01.2019, Filip Kortus

Motor hostí Kadaň, která šestnáctkrát po sobě nebodovala

Po dvoubodové výhře v Prostějově čeká budějovické hokejisty v Budvar aréně poslední celek soutěže. Na jih Čech dorazí Kadaň, která si ze soutěžního utkání odnesla body naposledy 10. prosince. Utkání startuje v 17:30 a vstupenky lze zakupit on-line. Pokud nemůžete být v Budvar aréně, lze utkání sledovat skrze textový přenos nebo živě na serveru Hokejka TV.

Trhači Kadaň

Trhači zažívají druhý rok po sobě těžkou sezonu. V uplynulém ročníku získali pouhých 27 bodů a skončili beznadějně poslední. Na stejný průběh to vypadá i letos. Severočeský celek má aktuálně pouze o bod více a dle poslední formy to nevypadá na to, že by měl nějaké další přidat. Nebodoval totiž hned šestnáctkrát v řadě, přičemž poslední vítězství urval v polovině prosince proti Benátkám nad Jizerou.

Mezi Trhači se ovšem najdou světlé výjimky co se týče bodování. Povedený ročník zažívá Jaroslav Kůs, kterému se ve čtyřiceti zápasech podařilo získat 37 bodů. Ještě lepší bodový průměr má Roman Chlouba, jenže ten na začátku ledna odešel do Ústí nad Labem. Nejvíce odehraných utkání (45) má z týmu Kadaně budějovický útočník Ondřej Šulek, který je nepostradatelnou části severočeské sestavy.

Posledních pět zápasů

Kadaň - Přerov 1:6
Slavia - Kadaň 5:2
Kadaň - Jihlava 0:5 (kontumace)
Benátky - Kadaň 4:2
Kadaň - Vsetín 1:5

Sestava z posledního utkání s Přerovem:

Kuchař (21. Štěpánek) – Novák, Klejna, Eliáš, Hajič, Foltýn, Šefl, Uřídil – Šulek, Kůs, Wágner – Zabloudil, Konášek, Maršoun – J. Svoboda, Tupý, Homer – Rindoš, Vašíček.


52. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Trhači Kadaň

Středa 30. ledna, 17:30, Budvar aréna

Z jihočeské metropole

Pondělní kolo přineslo českobudějovickým hokejistům dva body, když na ledě Prostějova vyhráli po nájezdech. Divoké utkání se rozhodovalo ve třetí třetině. Motor po brance Lukáše Endála ze druhé třetiny vedl, ale Lukáš Žálčík díky dvěma rychlým brankám předal vedení svému týmu. Do nadstavbové části poslal zápas tvrdou ranou Zdeněk Doležal. Samostatné nájezdy přinesly tři úspěšné exekutory, přičemž dva byli na straně Jihočechů. Vítěznou branku si připsal Roman Přikryl.

Budějovickým pomohly i výsledky ostatních soupeřů, protože ti zaváhali a Motor tak dostal možnost přiblížit se jim na dostřel. Naposledy se v sestavě Václava Prospala neobjevil Cody Bradley, takže není jisté, jestli nastoupí i proti Kadani.

Sestava z posledního utkání s Prostějovem:

Kváča – Pýcha, Pavlin, Vydarený, Jandus, Kutlák, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Doktor, Karabáček, Babka – Beránek, Dančišin, P. Novák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Bude to utkání o nás. Věřím, že budeme střelecky v utkání vidět. Je třeba, abychom od první do poslední minuty měli utkání pod kontrolou. Kadaň je v problémech, dlouho za sebou nebodovala. Musíme ukázat, že jsme jinde než oni. Od týmu chceme, aby měl respekt a pokoru k soupeři. To ostatní snad přijde."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....