Banes Motor České Budějovice
25.01.2019, Denisa Józsová

JUN: TRI - CEB 6:1 (0:1sn) - Junioři získali alespoň bod v nadstavbě

Juniorům se v nadstavbové části extraligy moc nedaří. Důkazem jsou pouhé tři výhry v základní hrací době. A tuto bilanci se v zápase s Třincem nepovedlo rozšířit. Jihočeši prohráli v základní hrací době jasně 1:6. Alespoň bod získaly České Budějovice za výhru v nadstavbě, kdy jim bonusový bod vystřelil Matouš Hrubec.

Vstup do utkání se lépe podařil Třinci. V šesté minutě (paradoxně při hře v oslabení) domácí vedli zásluhou Jiřího Plandora, kterému ideálně nahrával Marek Havránek. Následně se v 15. minutě dokázal prosadit Nico Geidl, který navýšil vedení Ocelářů po perfektní souhře s Filipem Krzakem a Davidem Homolou. Hra poté začala nabírat na obrátkách a dvanáct sekund před závěrem první třetiny se radovali Oceláři potřetí. Velkou zásluhu na tom měl Matouš Čmiel, který akci zakončil po nahrávce Davida Pastora.

Mladí Oceláři znovu udeřili začátkem druhé třetiny. Při rozehrávce na modré čáře se ve 25. minutě jednomu z obránců Motoru zamotaly brusle a upadl. Toho dokonale využil Jakub Adámek, který z protiútoku zvyšoval na 4:0. Švehlákovi pokazil v 34. minutě čisté konto hostující Pavel Novák, který po kombinační akci zakončoval do prázdné branky a snížil tak stav na 4:1.

Úvod třetí třetiny se znovu výborně povedl Ocelářům, kteří už po 38 vteřinách vstřelili pátou branku. Tentokrát se do střelecké listiny zapsal Jiří Plandor, jenž skóroval už podruhé v zápase. Motor ani za nepříznivého stavu nerezignoval a stále pokračoval v aktivní hře. Hostům ovšem v cestě stál Štěpán Švehlák, který žádné drama nepřipustil. V 54. minutě Oceláři zhodnotili svou přesilovku, kterou využil z levého kruhu střílející Ondřej Tomanek.

V prodloužení předváděli oba gólmani kvalitní výkony a měli velkou zásluhu na tom, že hra nakonec dospěla až do samostatných nájezdů. V těch se po trefě Matouš Hrubec podařilo získat bod Jihočechům.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....