Banes Motor České Budějovice
23.01.2019, Filip Kortus

Martin Heřman poslal zápas s Přerovem šikovnou tečí do prodloužení

Vystřelil svému týmu bod, o ten druhý se v prodloužení postaral Zdeněk Doležal. Útočník Martin Heřman si po vítězném utkání s Přerovem cenil toho, že jeho tým prokázal velkou chuť po bodech. "Pro nás je strašně důležité, že dokážeme zvrátit utkání v náš prospěch," hovořil po zápase.

Po průběhu utkání s Přerovem berete dva body nebo to považujete za ztrátu?
Kdyby nám někdo před třetí třetinou řekl, že získáme dva body, tak to bereme. Přerov je těžký soupeř. Máme plno zraněných, jejichž počet bohužel v průběhu utkání ještě narostl. Dohrávali jsme v neúplné sestavě, ale pro nás je strašně důležité, že dokážeme zvrátit utkání v náš prospěch. Za to jsme rádi.

Velmi dobře jste odehráli první třetinu. Chyběla tomu pouze vstřelená branka?
Říkáme si to prakticky celou sezonu, že když dáme první branku, tak to z nás rázem spadne a naskočí úplně jiný motor. Bohužel nás to trápí delší dobu. Zaměřujeme se na to na tréninku a jinak než tvrdou prací to nezměníme. Ještě mám čas před play off, tam to bude ještě důležitější.

V čem jste viděl rozdíl, že v pondělí jste využili tři přesilové hry a proti Přerovu ani jednu?
Nemyslím si, že to bylo slabší než v pondělí. Šancí jsme v přesilovkách měli plno, ale zkrátka to tam nepadlo. Je to odraz toho, o čem jsem mluvil před tím.

Vyrovnávací branku jste obstaral opravdu povedeně. Padlo to z prostoru, kde to máte nejraději?
Vyhovuje mi to tam. Jsem rád, že se mi konečně vydařila nějaká teč a pomohl jsem nám. Byla to důležitá branka.

Martin Heřman proti Přerovu

Body: 1 (1+0)
Střely: 3
+/-: +1
Čas na ledě: 18:55

Překvapilo vás, jak obezřetně se v prodloužení hrálo?
Hrálo se to spíše opatrněji, oba týmy jsou zkušené a podle toho to vypadalo. Nikdo se toho nezbavoval, moc se „nelétalo“. Jsem rád, že to Roman se Zdeňkem krásně sehráli a získali pro nás bod navíc.

V sobotu máte volný los a další kolo vás čeká až v pondělí. Využijete volno k tomu, abyste nabrali síly a dali se dohromady?
Nyní šly zápasy velmi rychle po sobě a nám se bohužel nevyhnula zranění. Budeme mít dva dny volno, což nám přijde velice vhod. Můžeme zregenerovat a doufáme, že zranění nebudou na delší dobu. A u těch, kteří jsou na marodce, že už budou k dispozici.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....