Banes Motor České Budějovice
19.01.2019, Filip Kortus

JUN: CEB - LIB 5:1 (0:1) - Parádní třetí třetina a tři body pro juniorku

Smršť ve třetí třetině a zisk tří bodů. Juniorka v sobotním utkání proti Liberci předvedla povedený výkon a vybojovala výhru v základní části. Čtvrtou a pátou branku za dva dny si připsal Pavel Novák, o další góly se postarali Silný, Čížek a Schwartz. Bod navíc získal v prodloužení soupeř.

Tygři si již v úvodu první třetiny zahráli přesilovou hru, kterou však nevyužili. Přesto se dostali do vedení, když se po nahrávce Jana Žemby prosadil ve čtrnácté minutě Adam Charvát - 0:1. Vzápětí si početní výhodu vyzkoušeli také Českobudějovičtí, jenže ani oni neuspěli a svěřenci trenéra Milana Plodka tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem. Ten jim vydržel až do poloviny zápasu, kdy vyrovnávací trefu zaznamenal František Schwartz - 1:1.

Na začátku závěrečného dějství tak byly karty zcela otevřené a tento stav platil až do jednapadesáté minuty. Pavel Novák totiž překonal svého jmenovce Čajana, a Motor tak otočil skóre na 2:1. O chvíli později se domácí radovali potřetí, když brankáře Severočechů prostřelil Michal Silný - 3:1.

Jihočeši ale stále neměli dost a devadesát vteřin po třetí brance přišel další úder, tentokrát podruhé z hole Pavla Nováka - 4:1. Liberečtí se poté ze všech sil snažili aspoň o zdramatizování zápasu, jenže domácí se už o tři body připravit nenechali. Sedm sekund před koncem navíc jejich výhru pečetil svou trefou Jakub Čížek - 5:1.

Šelmy nakonec vybojovaly bod útěchy, když pas Petra Šafařovského zužitkoval v nadstavbě Jan Žemba.

Ohlasy po zápasu
Roman Fousek (asistent trenéra Motoru): "Dokázali jsme navázat na páteční utkání. Začali jsme od první minuty výborně, měli jsme dobrý pohyb. I když jsme prohrávali, tak jsme dokázali být trpěliví. Podařilo se nám zápas otočit a na rozdíl od zápasu se Slavií se nám podařilo dát bonusový gól navíc. To rozhodlo, v závěru jsme ještě přidali branky. Škoda, že jsme v prodloužení nepřidali bod navíc, šance na to byly. Ale tam je to vždy vabank."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....