Banes Motor České Budějovice
18.01.2019, Dominik Zajan

Motor jede do hlavního města. Vyhraje v Praze i podruhé?

Chance liga má v sobotu 19. ledna v rozpisu osmačtyřicáté kolo, které proti sobě svede dva tradiční české hokejové kluby. Motor se představí proti pražské Slavii a bude chtít navázat na předchozí výhru proti Jihlavě. Naopak sešívaní by rádi ukořistili plusové body do tabulky. Utkání startuje v Edenu v 15:00. Můžete ho sledovat v textovém přenosu zde nebo v přímém přenosu na hokejka.tv.

HC Slavia Praha

Celek z hlavního města nezažívá zrovna nejlepší období. Slavia prohrála pět zápasů v řadě a postupové osmé místo se jim pomalu, ale jistě vzdaluje. Slavia se nachází na jedenácté pozici. Na svém kontě má dvaašedesát bodů. Na osmé místo ztrácí čtyři body. V sobotním utkání proti Českým Budějovicím tedy musí bezpodmínečně bodovat.

Slavia sbírá body především na svém ledě. V domácích zápasech získali sešívaní pětatřicet bodů. V tabulce venkovních zápasů se Pražané nachází na osmé pozici. V brance chytá Dominik Šorf, který po odchodu Davida Honzíka do Jihlavy získal místo prvního brankáře. Nejproduktivnějším hráčem Slavie byl Jan Veselý, ten ale byl nedávno poslán do Ústí nad Labem. Výměnou přišel Daniel Vrdlovec.

Tři letošní vzájemné zápasy nabídly zcela rozdílné vývoje utkání. V prvním duelu Motor vymazal Slavii výsledkem 5:0. Slávisté následně v domácím zápase Jihočechy potrápili, nakonec ale padli 2:3 po prodloužení. V dosud posledním utkání se Motoru povedla třetí třetina, kdy vstřelil tři branky a zvítězil tak potřetí.

Martin Novák (na snímku) vstřelil v posledním vzájemném utkání rozhodující branku.

Sestava Slavie z minulého zápasu proti Přerovu:

J. Růžička – J. Novák, Hrdinka, Štibingr, J. Drtina, Saňa, Duda, Barák – Furch, Vrdlovec, J. Doležal – M. Ondráček, Kubica, L. Krejčík – Brož, Kverka, Procházka – Šteiner, Kohút, Heldák.

33. kolo

HC Slavia Praha

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 19. ledna 2019, 15:00, Zimní stadion Eden

Z tábora Motoru

Střídavé úspěchy v poslední době zaznamenával v ligových duelech i Motor. Klub vyhrál tři z posledních pěti zápasů. Nejprve ve Frýdku-Místku, kde předvedl obrat ve třetí třetině. Následně doma prohrál s Porubou 0:4 a padl i ve vyrovnaném souboji se Vsetínem. Poté ale Motor po dalším obratu porazil Benátky. Naposledy Jihočeši parádně otočili čtveřicí branek duel s Jihlavou, když ještě deset minut před koncem prohrávali 0:2. Nakonec si tak připsali cenný skalp lídra soutěže.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Jihlavě:

Strmeň – Vydarený, Jandus, Pýcha, Pavlin, Plášil, Fillman – Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, Přikryl, Heřman – Doktor

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Přestože se Slavii v poslední době nedaří, tak hraje o play off a v sobotu to pro ní bude velice důležité utkání. Potřebují se chytit, aby nasbírali body. Udělají maximum, aby se jim to povedlo. Věřím, že si všichni hráči v posledním utkání uvědomili, jak silný máme tým a poslední čtvrtinu pojedeme v tempu odpovídající blížícímu se play off. Na Slavii se bude hrát ve tři odpoledne, což je pro fanoušky skvělý čas. Jistě jich do Edenu dorazí plno, takže se můžeme těšit na velkou fanouškovskou podporu."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....