Banes Motor České Budějovice
12.01.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - ZDS 5:4sn. - Drama se šťastným koncem. Dorost přetlačil Žďár

Českobudějovický dorost v utkání ve třetí třetině prohrával 2:4. Dokázal ale vzchopit své síly a necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal. V prodloužení diváci v Budvar aréně branku neviděli, tudíž se šlo do samostatných nájezdů. V nich Motoru druhý bod vystřelil obránce Tomáš Cibulka.

Úvodní vteřiny nabídly první útok žďárských hokejistů, ti jej však v branku nepřetavili. Na opačné straně si na Prchlíka v hostující brance nepřišli ani domácí hokejisté. V desáté minutě vybojoval kotouč u branky Motoru Matyáš Staněk. Následně si jej srovnal na bekhend a z něho dostal puk až za brankovou čáru. Následné vyloučení Žďáru bylo rychle potrestáno. Na remízový stav skóre upravil po parádní akci Petr Lukeš. Vzápětí bylo k vidění další vyloučení z řad hostí. Potrestat ho mohl Tomáš Cibulka. Poslal chytře střílenou přihrávku mezi kruhy, odkud tečoval Richard Pitel. Bohužel pro domácí ale jen těsně mimo tyč, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Na začátku druhého dějství si mohli Žďárští vzít vedení rychle zpět. Přečíslení dva na jednoho zakončoval Michael Procházka, jehož pokus ale neměl potřebnou razanci a Slanina ho bez problémů vytěsnil svými betony. Vzápětí betony zasáhl dobře také Prchlík, kterého se pokoušel překonat Tomáš Březina. Další přesné trefy se diváci dočkali při vyloučení v řadách Jihočechů. Michael Procházka dostal krásně adresovanou přihrávkou a výsostní pozicí nepohrdl. Petr Lukeš záhy zapsal svou druhou trefu a opět to byl on, kdo srovnal skóre. Českobudějovický útočník se tentokrát prosadil ze skrumáže před brankou - 2:2. Speciální formace v dnešním utkání hrály velmi důležitou roli. To chvilku před koncem periody potvrdili hosté, když Patrik Doležal využil odraženého puku, jenž uklidil přesně mezi Slaninovy betony.

A tak museli Budějovičtí v poslední dvacetiminutovce opět dohánět soupeřův náskok. Dostali k dispozici další početní výhodu, ovšem sami v ní inkasovali. Robert Bačo vypálil skrze obránce, přičemž domácí strážce svatyně nestačil na Bačovu povedenou trefu nijak reagovat. Jakoby zápas nenabídl dost gólů v klasickém počtu hráčů na ledě. Motor se vzápětí prosadil ve hře ve čtyřech na obou stranách. Tomáš Cibulka ujel do přečíslení s Danielem Hálou, jenž dorazil pokus prvního jmenovaného, a opět to bylo jen o jednu trefu. Ačkoliv se domácí snažili, dlouho se vyrovnání ne a ne dostavit. Závěr základní hrací doby tak nabídl pořádné drama. Na konci 58. minuty odvolala domácí střídačka brankáře. Na začátku minuty 59. už pak bylo srovnáno. Tomáš Kudrnáč našel na vzdálenější tyči rozjetého Tomáše Březinu, a ten uklidil kotouč za Prchlíkova záda z první.

Oba celky tak šly do regulérního prodloužení. To nabídlo několik šancí především pro hráče z jihočeské metropole. Kotouč od tyčky nejprve odrazil Březina a po krásné individuální akci neuspěl ani Petrásek. Žďár nad Sázavou příliš nehrozil, a tak se šlo do samostatných nájezdů. Prvním, a vlastně rozhodujícím, hráčem, který v penaltové loterii skóroval, se stal Tomáš Cibulka. Motorácký obránce předvedl krásný nájezd, Prchlíka vykoupal a vystřelil svému týmu druhý bod.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): Řekněme, že dnes jsme si bod minimálně zasloužili. Přestože soupeř přijel v jedenácti lidech a má málo bodů, tak nás dnes prověřil. Měli jsme co dělat, abychom vůbec zachránili vítězství v nájezdech.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....