Banes Motor České Budějovice
11.12.2003, Antonín Vansa

Děkuji Veronice, byla statečná, vzkazuje manželce Bartoš

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Krásně se v úterý v čase 52:21 prosadil po křídle útočník Peter Bartoš a nekompromisní střelou našel skulinku nad Dubovou vyrážečkou. Svůj gól pak oslavil tak, jak si naplánoval před zápasem - s kolébavými pohyby mu pomohl kapitán týmu Martin Štrba. „Děkuji mu, bylo to hezké," nezapomněl připomenout sympatické gesto Martina Štrby rychlonohý útočník.
Vy jste v úterý porazili Znojemské orli 5:1. V čem si, dva dny po zápase, myslíte, že jste byli oproti Jihomoravanům lepší?
V tom, že jsme dali pět gólů (smích). Důležité bylo, že se nám podařilo hned na začátku zápasu proměnit dvě šance, vedli jsme 2:0 a protože se k nám přiklonilo i štěstí, vyhráli jsme.

V proměňování šancí byl největší rozdíl mezi oběma mužstvy. Vám se ale jako mužstvu střelecky v posledních zápasech moc nedařilo. Čím si ten zvrat vysvětlujete?
Proměňování šancí hodně souvisí se štěstím. Myslím si, že po těch zápasech, kdy jsme snad nedali více jak jeden gól na zápas už to musí přijít a začne nám to tam padat.

Trenér Pouzar před tím zápasem upozorňoval na zbytečná vyloučení, přesto jste se několika hloupých faulů nevyvarovali. Nevyčítal Vám ta oslabení?
Před začátkem nás trenéři upozorňovali, že Znojmo má výtečné přesilovky a abychom tím pádem měli co nejméně vyloučených. Rozhodčí pak vylučoval za každý náznak faulu, což si myslím, že bylo úplně v pořádku.

Vy sám jste korunoval výhru svého celku gólem na 5:1 parádním únikem. Kdy jste se rozhodl pro řešení té situace střelou nad vyrážečku?
Puk mi dal Vláďa Škoda do jízdy, Jirka Šimánek mi perfektně odclonil jednoho obránce a jak jsem byl našlápnutý, tak jsem to zkusil na vyrážečku. V posledních zápasech se mi totiž už nejméně dvakrát stalo, že jsem šel do blafáku a skončil jsem za brankou. Teď jsem zkusil vystřelit a padlo to do branky.

Poslední dvě domácí utkání se Vám vůbec vydařila. Jak se Spartou, tak i se Znojmem jste patřil k nejlepším na ledě. Vy sám na sobě pozorujete, že Vaše forma jde nahoru?
Pravda je, že v posledních dvou zápasech doma jsem se na ledě cítil dobře, ale nevím, čím to je. Asi tím, že se mi narodili kluci(smích).

Máte tedy pocit, že by Vám narození synů Jana a Antonína dalo klid pro hru?
To na mé předchozí výkony nemělo vliv. Určitě ne.

Gól jste oslavil spolu s Martinem Štrbou typickým kolébáním. Byli jste na tom, v případě, že byste jste skóroval, domluvení už před zápasem?
To bylo spontánní. Já jsem jen v kabině říkal, že kdybych vstřelil gól, tak bych to rád udělal. Martin se ke mně přidal a já mu děkuju. Bylo to hezké.

Dostáváme se nezadržitelně k té příjemné události. Kdy se vlastně kluci narodili?
1.prosince.

Porod proběhl bez komplikací?
Já jsem při tom byl a vše proběhlo v pořádku. Jsem rád, že už je to za námi a Veronice děkuji. Byla statečná.

Vy jste s manželkou věděli, jestli se narodí chlapci, nebo děvčata?
Nechali jsme si to říct už na začátku. Chtěli jsme to vědět, protože na dvojčátka je nakupování trošku složitější, takže by nás asi docela mrzelo, kdybychom kupovali věci na holčičky a byli by to kluci.

Vy už máte doma dvě dcery. Chtěl jste, jako ostatně každý muž, syny hodně?
Já jsem si hlavně přál, abychom měli dvě zdravé děti a to vyšlo. Každý otec je samozřejmě šťastný, když se mu narodí chlapec, ale už mám dvě holky a jsem za ně moc rád. Jsem rád, že jsou to chlapci, ale kdyby to byla děvčata, nic by se nedělo.

Nakupování pro chlapce si teď asi vezmete pod palec Vy, ne?
To ne. Určitě budeme s Veronikou nakupovat pro kluky společně. Ale samozřejmě, že tu hokejku ze zimáku jim budu muset donést já (smích).

Než vypuknou vánoční svátky, sehrajete s HC České Budějovice ještě jeden zápas. Dnes na tréninku k Vám promlouval trenér Jaroslav Pouzar. Na co si ve Vsetíně budete muset dát největší pozor?
Upozorňoval nás na to, že domácí mají velké sklony k filmování. Toho se domácí v kombinaci s bouřlivým prostředím pokusí využít k tomu, aby vytvořili určitý tlak na rozhodčího. Musíme si dát hlavně pozor na disciplínu, protože Vsetín má výborné přesilové hry.

V přesilových hrách je tedy podle Vás největší síla současného Vsetína?
Ano. My totiž hrajeme velmi dobře 5 na 5, tudíž pro nás největší nebezpečí plyne ze hry v oslabení. Obzvláště na tom úzkém kluzišti na Lapači.

Vsetín hraje podobným stylem jako Znojmo. Při zopakování stejného výkonu, který jste předvedli v úterý, máte nepochybně velké šance na tříbodový zisk.
Když budeme hrát tak, jako jsme hráli teď, tak určitě. Chce to hlavně se vyvarovat chyb v obranné fázi.

Díky za rozhovor a gratuluji k narození synů!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....