Banes Motor České Budějovice
07.01.2019, Adam Pavlíček

FRM - CEB 3:5 - Jihočeši vybojovali tři body ve skvělé poslední třetině!

Jihočeši na soupeře vlétli dobře. Po Beránkově trefě vedli, následně se ale dostali do nepříznivého skóre a s Motorem to vypadalo všelijak. Ani vedení 3:1 domácímu Frýdku na výhru ale nestačilo. Svěřenci Václava Prospala se v posledním dějství totiž trefili hned čtyřikrát a rozhodli o tom, kam dnes body poputují.

Motor do utkání vstoupil aktivněji než domácí hokejisté. Dlouho obstřeloval frýdecko-místeckou branku, ovšem Nick Malík předvedl v úvodním dějství nejeden dobrý zákrok. Jan Strmeň si připsal o něco obtížnější zásah až proti Adamu Flokovi, jenž unikl na pravém křídle. Budějovičtí pak pokračovali ve svém tlaku, který se jim nakonec vyplatil i gólově. Martin Beránek obral zmatenou domácí obranu o kotouč a ocitl se před soupeřovou brankou. Puk si srovnal na forhend a z něho jej dostal až za brankovou čáru. Diváci v hale Polárce ovšem nečekali na srovnání dlouho. V početní výhodě se o vyrovnaný stav zasloužil přesnou střelou mezi betony David Kofroň. Domácí hráči se po první trefě více osmělili a začali o sobě v útoku dávat vědět mnohem více. Největší šanci měl Kovařčík. Ocitl se tváří v tvář hostujícímu brankáři, kterého nicméně prostřelit nedokázal. Na obou stranách jsme tedy v první periodě viděli jednu brankovou trefu.

Prostřední dějství, alespoň jeho začátek, nabídl fanouškům hokej nahoru dolů. Celkově se hrálo v solidním tempu, na jedné straně mohl po hezké kombinaci zakončovat Čermák, těsně před brankou si ale na šestnáctiletého Malíka v domácí brance nepřišel, a tak byli českobudějovičtí hokejisté potrestáni. Nejprve jejich velkého zaváhání využil před brankou agilní Štěpán Novotný. Rysům následně byly nabídnuty dvě přesilové hry. Už v té první nebyli vůbec daleko od další přesné trefy. Ta třetí ale přišla záhy v druhé početní převaze. Na dvoubrankový rozdíl snižoval opět v dobré formě hrající Štěpán Novotný. A ze strany svěřenců trenéra Wojnara to ještě před odchodem do kabin nebylo vše. Z pravého křídla pálil Jakub Matyáš. Puk Strmeňovi vypadl těsně vedle pravou tyč. Dojíždějící domácí útočník puk uklidit nestačil, tudíž se šlo do poslední třetiny za nepříznivého stavu 1:3 z pohledu Motoru.

Stejně jako ve dvou předchozích periodách, i na začátku té poslední působil aktivnějším dojmem Motor. Nedostal se ale do žádné vyloženější pozice, jistý Malík tedy příliš práce neměl. Až ve čtyřicáté šesté minutě jel s kotoučem na holi Jakub Babka, který se přiblížil k brance a trefil se přesně k levé tyči - 2:3. Zdálo se, že budějovický útočný tlak utne vyloučení z jejich řad. Na trestné lavici pykal Karabáček. V tom se ale Roman Přikryl dostal do brejku, přičemž napoprvé neuspěl. Pak ale objel branku a u levé tyče z gólmanova pohledu už byl úspěšnější. Bylo tedy srovnáno.

V tomtéž oslabení si o pozornost řekl také Gilbert, který byl ale vytěsněn z lepší střelecké pozice vracejícím se obráncem. Minuty zápasu rychle plynuly. Hra se opět přesouvala ze strany na stranu a nestrannému fanouškovi se muselo utkání líbit. Bylo k vidění i poměrně velké množství střeleckých pokusů. A jeden z nich, necelé čtyři minuty před finální sirénou, zapadl do horního růžku branky. A to do branky frýdko-místecké. Z levé strany totiž přesně trefil Pavel Pýcha. Velmi povedená perioda z českobudějovické strany ale pokračovala. Do střelecké listiny se po velkém důrazu zapsal také David Gilbert. Rysi ještě zkusili hru bez gólmana, ovšem bez úspěchu. Jihočeši utkání tedy nakonec obrátili a po skvěle odehraných posledních dvaceti minutách se mohli radovat z vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....