Banes Motor České Budějovice
06.01.2019, Adam Pavlíček

Na úvod týdne cestuje Motor do Frýdku-Místku

V sobotu měli českobudějovičtí hokejisté volný den bez zápasu. Měli tedy čas potrénovat na pondělní zápas. Jihočechy čeká dlouhá cesta do Frýdku-Místku. V minulém střetnutí na tomto ledě Motor poprvé v historii vyhrál. Zda se mu to podaří i napodruhé, budeme moci sledovat v pondělí od 18:00.

HC Frýdek-Místek

Celek hlavního trenéra Vlastimila Wojnara stihl v novém roce odehrát dva zápasy. V tom prvním na svém ledě přivítal pražskou Slavii, kterou dlouho trápil, nicméně padl 1:2. První body v tomto kalendářním roce Frýdek vybojoval v Přerově, odkud si odvezl výhru po prodloužení. Rysi ještě na konci prosince potrápili také Jihlavu. Více než potrápili. Na Horáckém zimním stadionu se mohli radovat také po prodloužení. Tabulkově na tom Frýdecko-místečtí ale nejsou tak, jak by si přáli. Jejich dosavadní výsledky je odsunuly prozatím na jedenáctou příčku, která zdaleka žádné vyřazovací boje nenabízí.

Motor se s Frýdkem v probíhající sezóně utkal již dvakrát. Jihočeši nejprve jeli přes celou republiku a rysy na vlastním ledě porazili přesvědčivě 5:2. Stejně dlouhou cestu pak vážili i v pondělním utkání domácí hokejisté. Ti svému soupeři prohru vrátili, když ho v Budvar aréně šokovali výsledkem 4:3.

Frýdecko-místecký celek se bude muset v dalších zápasech obejít bez Jiřího Krisla, který na Nový rok vyměnil týmy a nově obléká havířovský dres. Na nedostatek obránců si ale parta okolo trenéra Wojnara stěžovat nemůže. Může se totiž spolehnout na spolupráci s třineckými Oceláři. Právě nejproduktivnějším bekem Frýdku je dlouhodobě Jan Bartko, jenž má na kontě 3 góly a 18 asistencí. Mezi útočníky pak nejvíce bodů stihl posbírat zkušený Rostislav Martynek, konkrétně 31. V brance se stihli prostřídat čtyři brankáři. O pozici jedničky se ale dělí především Lukáš Daneček (17 zápasů) a Nick Malík (16 zápasů).

Poslední zápasy Frýdku-Místku

Přerov - Frýdek 3:4p
Frýdek - Slavia 1:2
Jihlava - Frýdek 3:4p
Frýdek - Benátky 6:5
Vsetín - Frýdek 6:2

Sestava Frýdku z minulého utkání proti Přerovu:

Malík – Husák, Haman, Matyáš, Bartko, L. Kovář, Zahradníček, Adámek (C) – Christov, Mikulík, Kofroň (A) – Novotný, Klimša, Motloch – Kaukič, M. Kovařčík, Rudovský – Kuťák, Flok, J. Kalus.


13. kolo

Frýdek-Místek

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 7. ledna, 18:00, Polárka

Z města pod Černou věží

Motor vstoupil do nového kalendářního roku výhrou. Téměř po třech letech se mohl radovat na třebíčském ledě, na kterém o osudu nervydrásajícího utkání rozhodl až ve čtrnácté sérii nájezdů Pavel Pýcha. Budějovičtí tak přerušili dvouzápasovou šňůru proher. Motor se v tabulce momentálně nachází na čtvrté pozici. V případě výhry v dalekém Frýdku by se ale mohl dostat až na druhou příčku. Bodově zaváhat by ale museli kladenští Rytíři a také hokejisté ze Vsetína. Co se týče produktivity týmu, na jejím špici se delší dobu již nic nezměnilo. Nejproduktivnějším hráčem je s 32 body Martin Novák, za ním se stále drží David Gilbert s 12 brankami a 18 asistencemi. Nejproduktivnějším obránce je také dlouhodobě Žiga Pavlin. V posledních zápasech má ale zdravou konkurenci v podobě Pavla Pýchy. Jedničkou v brance je stále Jan Strmeň (2,1 průměr inkasované branky na zápas, 91,57% úspěšnost zákroků).

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Čeká nás těžký týden s dvěma cestami přes celou republiku. Zítra začínáme ve Frýdku. Třinec hraje až v sobotu, takže myslím, že budou mít sestavu nabitou. Je to tým, který nás na vlastním ledě dokázal porazit, u nich jsme naopak zvítězili my. Mají výborný pohyb, spoustu mladých hráčů, kteří míří do extraligy. Když vidíme, jak se tabulka od druhého do sedmého místa mele, tak potřebujeme tři body. Bude to o našem přístupu, jak se dokážeme připravit na začátek zápasu. Můžou rozhodovat speciální formace. Když budeme na kotouči, můžeme být lepší. Musíme s ním dobře zacházet a potom budeme mít šanci vyhrát. Nesmějí nám blokovat střely, všechno musíme dostat do předbrankového prostoru k případným dorážkám, k tečování.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....