Banes Motor České Budějovice
23.12.2018, Filip Kortus

Motor bral na Sportovci roku Jihočeského kraje hned čtyři ocenění

V týdnu se vyhlašovala anketa o nejlepšího sportovce roku Jihočeského kraje a zástupci Motoru byli u toho. Vyhlášeni byli hned ve čtyřech kategoriích.

Václav Prospal uveden do síně slávy

Jako každoročně bývá jeden z jihočeských sportovců uveden do síně slávy. Letos do ní byl zařazen trenér Motoru Václav Prospal. "Když se podívám na sportovce, kteří jsou v síni slávy, tak je úžasné, že mohu být mezi nimi. Moc hokejistů tam není a ti, co tam jsou, to jsou legendy jihočeského hokeje," váží si Prospal.

Mistrovský dorost slavil v kolektivech

Mezi oceňovanými týmovými sporty nemohl chybět starší dorost Motoru z uplynulé sezony. Svěřenci Radka Bělohlava po spanilé jízdě dosáhli až na vrchol, když v televizním finále přetlačili na nájezdy rakouský Salcburk. Ocenění došla převzít pouze trojice hráčů Matěj Toman, který se vrátil na Vánoce z Kanady, Matouš Hrubec a Martin Beránek. "Je to pro nás velká čest, moc si toho vážíme. Večer jsme si užili, bylo to pěkné," shodovali se oceňovaní. Ostatní členové mistrovského týmu se ceremoniálu nemohli zúčastnit, jelikož ve stejné době hrála své utkání juniorka i dorost.

Pavel Novák mezi talenty roku

Povedený rok zažil šikovný útočník Pavel Novák. Byl jedním z hlavních strůjců titulu staršího dorostu, kdy navíc rozhodl finále vítězným nájezdem. Nechyběl v mládežnických reprezentacích, v šestnáctce byl kapitán a zasloužil si tak ocenění mezi talenty roku. "Mrzí mě, že jsem se nemohl předávání zúčastnit, ale mám velkou radost, že jsem se objevil mezi oceněnými. Je to pro mne motivace do další práce," říkal šestnáctiletý mladík.

Kapitán Kutlák mezi jednotlivci

Poslední mezi oceňovanými ze zástupců Motoru byl kapitán Zdeněk Kutlák. V nejlepší desítce sportovců skončil na deváté příčce. Cenu na vyhlašování přebrala jeho manželka, jelikož se zkušený obránce nemohl zúčastnit kvůli zdravotním problémům.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....