Banes Motor České Budějovice
21.12.2018, Marek Baloun

Téměř na konec roku to nejzajímavější. O druhé místo se Motor porve s Kladnem

Motor v sobotu čeká poslední souboj před Vánoci. Třešničkou a zároveň kořením celého utkání je bodový sloupeček ve statistikách ligy. Oba týmy totiž mají shodně šedesát pět bodů. Kdo si pod stromeček nadělí druhé místo můžete sledovat v sobotu od 17:00. Naše prodejní aplikace už dlouho hlásí vyprodáno, pár posledních lístků půjde ještě do prodeje na pokladnách. Jinak pro vás máme už tradiční alternativy. Buďto placený video přenos, nebo volně přístupný textový komentář.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Kladno se v posledních několika týdnech těší dobré bodové nadílce. Ačkoliv na něj okolo poloviny prosince postupně vyzrály Benátky, Jihlava a pražská Slavie, v posledním utkání s Přerovem (do kterého šli Středočeši s vánoční edicí dresů) zřejmě zafungoval duch Vánoc. Dá se dokonce i říct, že Rytíři předběhli čas a povolali rovnou tři krále. Trio Tomáš Plekanec, Patrik Machač a Václav Veber se totiž podíleli hned na čtyřech gólech z pěti. Nejvíce se o ně pak zasloužil právě čerstvá posila, Tomáš Plekanec. Z oněch čtyřech branek dvě vsítil sám a u poslední branky z hokejky kapitána Jakuba Strnada si připsal asistenci. I díky tomu je Kladno v tabulce druhé. Na vedoucí Duklu ale stále Středočechům chybí devět bodů.


Sestava Kladna z posledního utkání:

Cikánek – Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Zikmund, Vampola, Machač – Kubík, Plekanec, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný, Filip, Jelínek.


Zda navrátilec Tomáš Plekanec do sobotního utkání je zatím nejasné. Střídavé starty u Komety Brno můžou způsobit, že nastoupí do pátečního utkání Moravanů s Plzní. Kdo by se ale velmi pravděpodobně měl v Budvar aréně objevit, je jihočeským fanouškům známý Petr Vampola. Ten loni strávil několik měsíců právě na jihu Čech a ačkoliv se rozhodl ukončit po sezóně kariéru, rozhodl se ještě změnit názor.


38. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
Rytíři Kladno

Sobota 22. prosince, 17:00, Budvar aréna

Z tábora pod Černou věží

Motoru se po všech peripetiích začíná konečně dařit. S výjimkou jednoho zaváhání na půdě Přerova Motor za celý prosinec neprohrál. V posledních dvou utkáních navíc dovolil vsítit soupeři jedinou branku, zatímco Jihočeši jich dali znatelně více. Nejprve v Budvar aréně v rámci retro utkání, věnovanému vzpomínce na československé mistry světa z roku 1948, nasázel Motor Jestřábům hned sedm branek. Ve středečním výjezdu na hřiště Kadaně sice tolik branek nepadlo, přesto si ale Budějovičtí odvezli za výsledek 1:4 cenné tři body. Díky tomu tak mají před společným zápasem stejně bodů jako právě Kladno.


Sestava Motoru z posledního utkání:

Strmeň – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Dunn – Doktor.

Předzápasové okénko asistenta trenéra Aleše Tottera:

"Před vyprodanou arénou nás čeká kvalitní soupeř, který hraje rychlý hokej. Bude to atraktivní střetnutí, diváci se rozhodně mají na co těšit. Očekáváme útočný hokej, kdy se bude hrát přímý souboj o druhé místo. Je pro nás velice důležité, abychom se drželi na prvních dvou místech. Potřebujeme proměňovat šance. Musí se ukázat naše vůle a odolnost. Chytat bude Honza Strmeň, budeme hrát na šest obránců a třináct útočníků. Po zranění se do sestavy vrací Jiří Šimánek."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....