Banes Motor České Budějovice
18.12.2018, Adam Pavlíček

DOR: CEB - HBR 4:3pp. - Motor uhájil vítězství v prodloužení

Českobudějovický dorost dnes sehrál zápas s lídrem skupiny D. Motor se dostal do dvoubrankového vedení, vítězství nakonec ale uhájil až v prodloužení. Jihočeši tak nejsou v tabulce ve vůbec špatném postavení. Momentálně jsou na třetím místě. Na to druhé ztrácí pouhý bod.

Domácí dorostenci vlétli do utkání, jak jen nejlépe mohli. Nehrálo se ani půl minuty, když se parádně za soupeřovu branku prodral Alex Marhoun, který následně naservíroval přihrávku před branku jako na zlatém podnose. Z toho pak těžil Petr Lukeš, který vyzývavou nabídkou ke skórování nepohrdl. Útočný tlak Motoru v úvodu utkání pokračoval. A opět byl přetaven v gólovou trefu. Tomáš Korndörfer využil příhodně odraženého kotouče a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Záhy mohl srovnávat Beneš, který ovšem z jasné pozice zařízení netrefil. Do osmi minut od úvodního hvizdu se poté dočkali branky také havlíčkobrodští hráči. Zařídil ji Matěj Kozlík, jenž se prosadil za pomoci bekhendové dorážky. Gólovým hodům ale zdaleka nebyl konec. Ve třinácté minutě hostující celek skóre dokonce srovnal. Opět to byl Matěj Kozlík. Ten se nyní dostal do samostatného úniku, jež zakončil přesnou střelou nad lapačku. Jihočeši však nechtěli dát vedení z ruky jen tak. O dvě minuty později už se příznivý stav naklonil opět na jejich stranu. Postaral se o to Jiří Punda, ke kterému se odrazil kotouč. Punda si jej poté srovnal a propálil vše, co potřeboval - 3:2.

Motor mohl navázat na povedený vstup do třetiny i v druhém dějství. Skórovat mohl Alois Dubský, nicméně havlíčkobrodský brankář David Kubík svůj tým skvěle podržel. V první polovině prostřední třetiny se hra přelévala na obě strany. Žádnými výraznějšími šancemi ovšem nehýřila. Až Filip Petrásek poté předvedl možná jednu z nejkrásnějších akcí v dnešním utkání. Českobudějovický útočník nabral rychlost ve středním pásmu, krásně se dostal skrze dva obránce a ocitl se tváří v tvář Kubíkovi. Havlíčkobrodský strážce svatyně ale schoval Petráskovu střelu do lapačky. Českobudějovičtí mohli navýšit vedení poté, co bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Daniel Hála, který si ale na brankáře nepřišel. Do poslední dvacetiminutovky se tedy šlo za stavu 3:2 pro domácí.

Ve čtyřicáté šesté minutě si Havlíčkův Brod připsal dvě zajímavé šance. A jedna z nich skončila dokonce za brankovou čárou a bylo srovnáno. Michal Beneš vedl přečíslení v poměru dva na jednoho. Nejprve šalamounsky naznačil, že bude přihrávat, pak ale vystřelil. Jeho povedený pokus rozvlnil až síťku za Lidákovými zády. Motor se následně snažil převrátit vedení ještě jednou na svou stranu. Ovšem již bez úspěchu. Pokračovala se tedy v prodloužení.

V něm nejprve jihočeský celek zachránil od inkasování Martin Lidák, jenž předvedl fantastický zákrok lapačkou. Na opačné straně ledové plochy se pak naopak dostal do samostatného úniku Alex Marhoun. Domácí útočník se sice dostal do těžké pozice, přesto ale dokázal skórovat a svému týmu vystřelit druhý bod.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): I když jsme dnes vedli 2:0, tak jsme prakticky rádi za dva body. Soupeř jako každý zápas s námi hraje dobrý hokej. Byl důstojným soupeřem a minimálně tu remízu si zasloužil.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....