Banes Motor České Budějovice
18.12.2018, Michal Heřman

Kadaň dostala v posledních dvou zápasech gólový příděl. Zastřílí si i Motor?

Druhá nejvyšší soutěž pokračuje po pondělní výhře Budějovic nad Prostějov již ve středu, kdy Jihočechy čeká cesta do Ústeckého kraje. Od 18 hodin se ČEZ Motor střetne s Kadaní. Zápas bude možné vidět na serveru Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

SK Kadaň

Kadaň podobně jako v minulé sezoně bojuje u dna tabulky Chance ligy. Odehraných má 33 zápasů a s 28 body je předposlední. Na patnácté Ústí nad Labem mají Trhači náskok tři body, naopak na třinácté Benátky nad Jizerou ztrácí již pět bodů a na Frýdek-Místek dokonce 16. Kadani se nepovedly poslední dva zápasy, ve kterých dohromady inkasovala 15 branek. Doma nejprve podlehla Slavii Praha 2:7, venku pak nestačila na Přerov 2:8.

Zápas v Přerově se ale až do druhé třetiny nevyvíjel pro Trhače špatně. S domácím týmem dokázali držet krok a po vyrovnání na 2:2 to na debakl nevypadalo. „Když už jsme se trochu nadechli a vyrovnali, dostaneme hned gól na 3:2, což byl podle mě rozhodující okamžik zápasu. Pak už nás bohužel Přerov ve všem přehrával a byl lepší,“ uvedl pro klubový web v hodnocení trenér Roland Wágner.

Kadaň je více nebezpečná na cizích ledech, kde získala v pomyslné tabulce 11 bodů a je na 13. místě. V domácí hale je naopak poslední se 17 body a záporným skóre -28.

Posledních pět zápasů

Přerov – Kadaň 8:2
Kadaň - Slavia 2:7
Kadaň - Benátky 4:3
Vsetín – Kadaň 5:2
Kadaň - Poruba 3:2

Sestava z posledního utkání:

Pavlát (41. Štěpánek) – Šefl, Buchtela, Procházka, Foltýn, Seemann – Chlouba, M. Svoboda, Kůs – Šulek, Šťovíček, J. Svoboda – Rezek, Rindoš, Maršoun – Homer, Tupý, Vašíček.


37. kolo

SK Kadaň

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 19. prosince, 18:00, Zimní stadion Kadaň

Z tábora Českých Budějovic

Přidá Motor třetí výhru proti Trhačům? Zastřílí si podobně jako Slavia a Přerov? Hlavní je jít do zápasu s pokorou, ale pokud Jihočeši odehrají zápas poctivě jako s Prostějovem, nemusí se o body strachovat. Navíc na Kadaň letos umí. V prvním zápase vyhráli na ledě soupeře 4:1 (Endál, Doktor, Dančišin, Babka) a v Budvar aréně pak 5:0 (Plášil, Gilbert, Šimánek, Vaculík, Novák). Pravděpodobný je start nové posily ze zámoří Vincenta Dunna.

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, Babka – Heřman, Dančišin, Doktor.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Potom, co se nám v pondělí před vysokou návštěvností sešel výsledek i hra, jedeme na předposlední tým, kde na stadion chodí tři sta lidí. Ukáže se náš přístup, zodpovědnost a jak jsme od začátku sezóny došli daleko. Kadaň nedávno pustila hráče do Chomutova a Jihlavy a je nevyzpytatelná. To jsou hráči, kteří jakmile se dobře vyspí, tak hrají bez zábran, nervů a na pohodu, protože v sezóně nemají žádné cíle. V tom jsou nejvíc nebezpeční a my na to musíme být připraveni. Ukáže se, jak velký tým jsme, jestli dokážeme zahrát nejen když přijde šest tisíc lidí, ale i když přijde tři sta."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....