Banes Motor České Budějovice
15.12.2018, Denisa Józsová

DOR: CEB - TAB 3:2 (1:0sn) - Dorost doma vyválčil všechny možné body

Českobudějovičtí hrají nadstavbovou skupinu D, kdy budou o postup tvrdě bojovat. Zatím se jim však daří, jelikož vyhráli dosavadní dva zápasy. Dnes se utkali s Táborem, kdy se dostali do vedení o tři branky. Táborští sice dokázali snížit na rozdíl dvou branek, ovšem to od nich bylo vše. Následně si hokejisté Motoru podmanili i samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl Daniel Hála.

Úvodní dějství nabídlo dvě vyloučení z táborských řad, domácí hokejisté ovšem ani jedno z nich potrestat nedokázali. Vadit jim to ale nemuselo. Ve hře pět na pět se totiž prosadil obránce Tomáš Cibulka, který tak zařídil, že i do dalších dvaceti minut se šlo za těsného stavu 1:0 pro domácí.

Matouš Hail inkasoval chvíli po příchodu z kabin dvouminutový trest, jenže pro Tábor se jednalo o přesilovou hru z říše nočních můr. Naopak to byla velmi povedená pasáž pro Petra Lukeše, jenž nejprve ujel soupeřům a zvýšil na 2:0. O chvíli později se tentýž hráč trefil ještě jednou, tentokrát již Petr Lukeš ale skóroval pár okamžiků po vypršení táborské přesilovky. A skóre vydrželo až do poslední dvacetiminutovky.

Hostující celek se potřeboval gólově na soupeře dotáhnout, takže vrhl své síly do útoku, což se mu nakonec hned dvakrát vyplatilo. Ve čtyřicáté první minutě se prosadil Filip Cháb, na něhož zhruba o pět minut později navázal kolega Kryštof Vaněk. Ovšem z pohledu táborské střídačky to bylo již vše, tudíž se mohl po šedesáti odehraných minutách radovat domácí Motor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....