Banes Motor České Budějovice
15.12.2018, Klub

Sběratelské puky krášlí kanceláře Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor České Budějovice se snaží hodně akcentovat svůj vztah k bohaté hokejové historii. A vidět to je nyní i v kancelářích vedení. Sběratelé Jan Smrž se synem Albertem totiž klubu zapůjčili puky ze své neuvěřitelně bohaté sbírky, které jsou teď součástí stolů a skříní v kancelářích Motoru.
Jan Smrž sbíral puky od roku 1983 a celkem jich získal kolem 1600 kusů. "Seděl jsem ve škole v lavici s Vaškem Prospalem a hokej jsem miloval. Sbírání puků začalo být postupně mou vášní," vysvětluje Smrž, který sbírku posléze předal svému synu Albertovi. A oba se rozhodli puky dlouhodobě zapůjčit Motoru. "Doma je nemáme kde pořádně vystavit, to v kancelářích Motoru je budou mít lidé neustále na očích," vysvětluje Smrž, co ho vedlo k velkorysému gestu.


A jaké nejcennější kousky ve sbírce Smržové mají? "Nejstarší puk je tuším z roku 1973. Hodně jich mám od Aleše Kotalíka z Kanady, ale nejvíc si cením těch, které jsem si sám chytil při zápasech. Jeden po mě Radek Bělohlav vystřelil, když hrál v Kladně, a jeden ještě ve Vsetíně," dodal Jan Smrž.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....