Banes Motor České Budějovice
09.12.2018, Dominik Zajan

Další domácí zápas. Do Budvar arény přijede Slavia

Chance liga má v pondělí 10. prosince v rozpisu třiatřicáté kolo, které proti sobě svede dva tradiční české hokejové kluby. Motor se představí proti pražské Slavii a bude chtít navázat na předchozí výhru proti Jihlavě. Naopak sešívaní by rádi ukořistili na jihu Čech plusové body do tabulky. Utkání startuje v Budvar aréně v 17:30 a vstupenky na něj lze koupit on-line. Případně ho můžete sledovat v textovém přenosu zde nebo v přímém přenosu na hokejka.tv.

HC Slavia Praha

Výkony Slavie jsou zatím letos za očekáváním. Sešívaní se nachází na nepostupové desáté pozici. Na svém kontě mají čtyřicet dva bodů za dvanáct výher, šest porážek po prodloužení či nájezdech a jedenáct porážek. Co se týče aktuální formy pražské Slavie, tak ani ta není tak dobrá, jak by si fanoušci Slavie představovali. Slavie prohrála čtyři z posledních pěti zápasů, postupně padla s Porubou, Benátkami, Jihlavou a naposledy s Přerovem. Mezitím dokázali sešívaní porazit Vsetín. Vzájemné zápasy v letošní sezóně s Motorem taky nejsou moc extra. Slavia s Motorem uhrála pouze jediný bod za porážku po prodloužení. Předtím Slavia schytala v Českých Budějovicích pětigólový debakl.

O produktivitu pražské Slávie se stará Jan Veselý, který má na kontě čtyřiadvacet bodů za šestnáct branek a osm asistencí. Hned za ním je Martin Šagát, který má bodů osmnáct. Nejproduktivnější obránce sešívaných je Jan Novák, který stihl nasbírat šestnáct bodů za tři branky a třináct astistencí. V brankovišti se střídají Dominik Šorf a David Honzík, prvně jmenovaný má úspěšnost zákroků lehce nad devadesát procent.

Sestava Slavie z minulého zápasu proti Přerovu:

Honzík – Duda, J. Novák, Hrdinka, J. Drtina, Barák, Hejda, Steinocher – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – Kubica, Kverka, Šmerha – J. Veselý, Vlček, Brož – Furch, Kohút, Heldák.

Motor v prvním vzájemném utkání deklasoval Slavii 5:0. V tom druhém vyhrál až po prodloužení.

33. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slavia Praha

Pondělí 10. prosince 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Jihočechů

Střídavé úspěchy v poslední době zaznamenával v ligových duelech Motor. Nyní se zdá, že už je krize pryč. Motor vyhrál tři z posledních pěti zápasů. Padl ve vyrovnaném souboji s Frýdkem-Místkem. Následně prohrál na ledě Poruby. Jenže nyní má Motor sérii tří výher v řadě. Nejprve Motor doma porazil Vsetín, následně porazil po nájezdech Benátky a v sobotu vyhrál Motor na ledě Jihlavy 2:0. Dokáže Motor navázat na vítězství v Jihlavě?

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Jihlavě:

Kváča – Plášil, Fillman, Pýcha, Vydarený, Pavlin, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, R. Přikryl, Babka – Čermák, Bradley, Karabáček – Doktor, Dančišin, P. Novák – Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Slavia má bojovný, mladý tým, který když se drží v zápase, tak dokáže být nepříjemný. Ačkoliv poslední tři zápasy prohrála, tak potřebuje každý bod, protože je na hranici postupu do play off. Pokud ukážeme herní vyspělost a trpělivost, tak máme velkou šanci na úspěch. Chceme potvrdit výsledek z Jihlavy. Doma je třeba uhrávat tři body."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice