Banes Motor České Budějovice
08.12.2018, Denisa Józsová

DOR: ZNS - CEB 1:7 (1:0p) - Dorost si v nadstavbě připsal druhou výhru

Dorostenci odehráli již svůj druhý zápas v nadstavbové skupině D, kde ještě budou muset o postup do play-off tvrdě bojovat. Tentokrát jeli na hřiště Žďáru nad Sázavou. Zde Jihočeši naprosto rozstříleli domácí tým, kterému nasázeli sedm branek, zatímco inkasovali jen jednu. Dvěma góly na na vítězství podíleli Tomáše Kudrnáč a Viktor Budík. Bonusový bod z nadstavby si připsali Žďárští.

Favoritem dnešního utkání byli hosté a také se po sedmi minutách hry dostali do vedení, když Havlíka prostřelil David Kašpar - 0:1. Nicméně Plameny zabraly a dočkaly se i kýženého vyrovnání. Hostujícího brankáře překonal Robert Bačo - 1:1. Ve zbytku prvního dějství si ale Motor vytvořil dvoubrankový náskok. Nejprve zařídil vedení Českým Budějovicím Ondřej Kovář - 1:2. Druhou trefu během první třetiny zaznamenal David Kašpar - 1:3.

V polovině druhé třetiny se Plameny nadechly k dalšímu zdramatizování utkání, když snížil Ondřej Matas - 2:3. Brankové hody pokračovaly i po polovině zápasu. Motoru znovu získal dvoubrankové vedení Tomáš Březina - 2:4. Jenže žďárští hokejisté ještě dvanáct sekund před koncem druhého dějství znovu snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Roberta Bača - 3:4.

Pro Plameny ale neslavně začala třetí třetina, protože v ní již poněkolikáté České Budějovice odskočily na rozdíl dvou gólů, úspěšně se trefil Matouš Hail - 3:5. Dlouho to poté bylo o tom, zda Motor odskočí či se Plameny dotáhnou. Nakonec v závěru padla první možnost, když přesilovou hru využil David Kašpar a zaznamenal skvělý počin v podobě hattricku - 3:6. Žďárští hokejisté sice hráli ještě v úplném závěru přesilovou hru, v ní ovšem ještě jednou inkasovali z hole Daniela Hály - 3:7.

Ačkoliv v základní hrací době skončily Plameny bez bodu, v nadstavbě vybojovali cenný bod. Ve čtvrté minutě nadstavby se trefil Michael Procházka.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....