Banes Motor České Budějovice
01.12.2018, Filip Kortus

Jakub Babka perfektním blafákem rozhodl celé utkání

Motor slaví velice cenou tříbodovou výhru, když na vlastním ledě porazil v dramatickém utkání Vsetín. Jihočeši rozhodli o své výhře ve druhé třetině, kdy se trefil Jakub Babka. "Od začátku jsme do toho šli, že další prohru nesmíme připustit," říkal po utkání klíčový střelec.

Dokázali jste i podruhé najít recept na silný Vsetín. Pociťovali jste, že jste podali zlepšený výkon oproti posledním zápasům?
Ano, šli jsme do toho s tím, že už si nesmíme dovolit prohrát. Dle mého to tak od začátku vypadalo, snažili jsme se po nich chodit. Ve druhé třetině jsme udělali pár chyb, kdy nás mohl soupeř víckrát potrestat. Nesmí se to stávat, pak nás to často obírá o body. Honza Strmeň nás podržel, je dobré, že jsme inkasovali pouze jednou.

Prospělo vám, že Vsetín přijel hrát ofenzivní hokej?
Hráli otevřený hokej, z čehož pramenilo hned několik našich šancí. Gól v oslabení toho byla ukázková situace. Šli jsme po nich aktivně a tím, že se to nebáli otevřít, se nám rodily nové možnosti. Tlačili na nás, to samé my na ně. Byl to hokej nahoru, dolů.

Byl přístup soupeře největším rozdílem oproti posledním utkání?
Jasně, chceme hrát jednoduše a přímočaře do branky. Není na co čekat. Vsetín hrál podobný hokej a nám to poměrně vyhovovalo. Je to často na nás, jak se s tím vypořádáme a budeme včas dobruslovat.

Pomohla vám i vyprodaná Budvar aréna?
Samozřejmě, diváci nás hnali kupředu. Podali jsme lepší výkon, což jistě ocenili.

Jakub Babka proti Vsetínu

Body: 1 (1+0)
Střely: 2
Blokované střely:1
+/-: +2
Čas na ledě: 16:07

Rozhodující branku jste vstřelil ve druhé třetině, kdy jste ujel obraně Vsetína. Bál jste se, abyste stihl dokončit bekhendový blafák před dojíždějícími obránci?
Moc času už nebylo. Podíval jsem se, že mám za sebou beka z levé strany a měl jsem puk na pravé. Věděl jsem, že mi půjde po hokejce, takže jsem si věřil na blafák. Navíc byl gólman trochu povyjetý, což mi pomohlo.

Byla branka důležitá i v tom, že soupeř ve stejné třetině vyrovnal a měl pár šancí?
To určitě, navíc to bylo v oslabení, což tým ještě více nastartovalo. Je jen dobře, že to byla vítězná branka.

V závěru jste ještě mohl trefit odkrytou branku, ale nezamířil jste přesně. Nebude vám trenér vyčítat, že jste nepodržel kotouč?
Myslím si, že ne. Když si to promítnu zpátky, tak jsem doufal, že puk dobruslím dříve. Zkusil jsem to tam hodit, netrefil jsem. Pak jsem to zkusil znovu, ale neinkasovali jsme, takže dobrý. (úsměv) text

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....