Banes Motor České Budějovice
30.11.2018, Adam Pavlíček

JUN: SLA - CEB 5:1 (1:0) - Juniorka v Edenu body nevybojovala

Českobudějovičtí junioři na výhru z Liberce nenavázali. V hlavním městě bohužel neukořistili ani bod. Slavia šla do vedení jako první a za příznivého stavu od té doby hrála celý zápas. Jihočeši vstřelili jeden gól, jmenovitě se o něj postaral Patrik Škola. Následná nadstavba se protáhla až do nájezdů. V nich byla úspěšnější také domácí Slavia.

První velká šance přišla už ve třetí minutě, kdy mohl skóre změnit domácí Jaroslav Brož, který dokázal vychytat špatnou přihrávku hostů a stál tváří v tvář budějovickému gólmanovi Dvořákovi. Dvořák, ale nedovolil domácím radost hned v prvních minutách a puk vykryl.

O tři minuty později se už skóre ale měnilo a na střelu Damiana Hradila brankář Dvořák nedokázal zareagovat. Hradil dostal přesnou přihrávku na hokejku od Jaroslava Brože a povyjel si do mezikruží, odkud se nemýlil a trefil přesně.

Motor tuto branku hodil rychle za hlavu a šlapal dál. Do posledních minut první třetiny byl Motor lepším týmem, ale přes výborně chytajícího Romana Málka cesta pro jiho Čechy nevedla.

Staré dobré pravidlo „nedáš, dostaneš“ se potvrdilo i v tomto utkání a po několika šancích Motoru šli slávisté do dvou brankového vedení. Branka padla v samotném závěru první třetiny. Po buly ve slávistickém obranném pásmu vybojoval puk Jakub Janča a z rychlostního souboje vyšel jako vítěz, poté před brankou nahrál na volného Davida Kižlina, kterému se povedlo puk dopravit za Dvořákova záda.

Do druhé třetiny skočil lépe tým z jihu a hned od začátku sešívané tlačil. Roman Málek i nadále předváděl neuvěřitelné zákroky a dokázal zlikvidovat i break tři na jednoho.

Motor dokázal prostřelit Romana Málka až ve 24. minutě po velice tvrdé střele Patrika Školy, který jen pár metrů od modré čáry nemilosrdně vypálil ránu, která parádně zaplula o spojnici do levého rohu.

Další ostatní branky padaly už jen za záda hostujícího gólmana Marka Dvořáka. Ta třetí padla v čase 36:16, kdy Slavia dokázala vstřelit gól ve svém vlastním oslabení, když Damien Hradil ujel na Dvořáka sám a chtěl nahrávat na volného Všetečku. Puk se, ale od brankáře odrazil a Hradil nakonec zakončil se štěstím sám.

Čtvrtý gól Slavie zařídil Maxim Havrda, kterému se povedlo dorazit střelu, kterou na bránu vyslal Robin Všetečka, jeho střela se odrazila od Dvořákovi výstroje a Havrda zakončil do téměř prázdné brány. Nakonec se dočkal i sám Robin Všetečka a v 53. minutě si počkal na pohyb brankáře a přesnou střelou do levého rohu vystřelil domácím výhru 5:1.

Klasické pozápasové prodloužení ovládli také sešívaní, kteří po nájezdech, ve kterých se za domácí trefili Jaroslav Brož a Tomáš Labuzík vyhráli 2:1. Výherní nájezd byl zapsán Tomáši Labuzíkovi. A Slavia tak bere i bonusový bod navíc.

Ohlasy po zápasu

Pavel Kolařík (Slavia Praha): Nemyslím si, že by toto byl jeden z našich nejlepších zápasů sezóny. Měli jsme štěstí, že nám tam tu první třetinu napadaly góly a potom jsme si to už nějak pohlídali. Do příštího zápasu bychom chtěli určitě zlepšit pohyb na hřišti, zamakat na agresivitě a zpřesnit přihrávky. Dnes to nebylo ono, ale jsme šťastní za čtyři body.

Martin Štrba (České Budějovice): Slavia zaslouženě vyhrála. Celý zápas byla lepší, takže si myslím, že ty body po právu zůstávají domácím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....