Banes Motor České Budějovice
28.11.2018, Tisková zpráva

Soud potrestal prostějovského výtržníka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Že se nepřístojné chování na hokeji nevyplácí, poznal na vlastní kůži jeden z nevychovaných prostějovských fanoušků. Na utkání v září 2017 nedbal výtržník pokynů pořadatelské služby a když ho vyváděla policie, napadl jednoho z členů policejní pořádkové jednotky. Od soudu v Českých Budějovicích si odnesl trest odnětí svobody na 10 měsíců s podmínečným odložením na zkušební dobu 20 měsíců. K tomu ještě dostal pokutu 30 000 Kč. Českobudějovický klub jako vždy poskytnul policii i soudům maximální součinnost a i díky tomu mohlo dojít k potrestání. "Podobná individua na hokeji rozhodně nechceme a věříme, že i tento verdikt přispěje k tomu, aby si takové chování v budoucnu ostatní rozmysleli," apeloval na návštěvníky provozní ředitel Motoru Petr Sailer.
Ilustrační fotografie z daného zápasu.

Když přijeli 23. září 2017 do Českých Budějovic fandové Prostějova, bylo dění na tribunách hodně vyhrocené. Zasahovat musela i policie a trest si od klubu a později i od soudu už dříve odnesli i dva českobudějovičtí fandové. Že ale bezpečnostní opatření nejsou rozhodně mířena proti domácím fanouškům, to dokumentuje zejména poslední verdikt soudu. Prostějovský šílenec, který při vyvádění ze stadionu kopnutím napadl jednoho z policistů, dostal tvrdý trest vězení s podmínečným odložením. Pokud by navíc neuhradil vyměřenou pokutu, stanovil soud náhradní trest odnětí svobody na dalších 100 dnů. "V Budvar aréně je kamerový systém, který podobné prohřešky dokumentuje. Nepřístojnosti tak fanouškům důrazně nedoporučujeme, protože za ně mohou dost tvrdě pykat," shrnul Petr Sailer.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....