Banes Motor České Budějovice
22.11.2018, Adam Pavlíček

Václav Prospal mladší: Musíme pokračovat a soustředit se na příští zápasy

Motor nebyl v lehké pozici. Musel se oklepat ze srážky šesti bodů a postavit se ve formě hrající Třebíči. Hokejisté Českých Budějovic soupeře sice přestříleli, nicméně síťku za Jekelovými zády nerozvlnili ani jednou. Tým z Vysočiny naopak skóroval hned čtyřikrát a po týmovém výkonu si odvezl plný bodový zisk. Utkání zhodnotil obránce, který za A-tým Motoru odehrál druhý zápas - Václav Prospal mladší.

Jihočeši museli zapomenout na kontumaci dvou zápasů a přepnout na herní režim. Doma v Budvar aréně je nečekalo nic lehkého. Přijela Třebíč, která z posledních osmi zápasů brala body za výhru hned sedmkrát. Svěřenci Martina Sobotky hrají ve velké pohodě, což potvrdili i v jihočeské metropoli. „Třebíč nás přehrála. Z šancí, které jsme měli, jsme se nemohli prosadit,“ začal na úvod Václav Prospal mladší, „myslím, že to bylo právě o té produktivitě. Měli jsme slibné momenty, hráli jsme dobře. Bušili jsme na ně, ale bohužel to nevyšlo.“

Talentovaný obránce dále hovořil také o již zmíněných kontumacích. „Atmosféra v kabině nebyla nejlepší. Je to důležitých šest bodů, ale nedá se nic dělat. Musíme pokračovat dál a soustředit se, abychom ty příští zápasy vyhráli a dostali se zpět na první místo tabulky. Do zápasu jsme šli s tím, že na to úplně zapomeneme. Musíme makat, abychom ty body dohnali nazpátek,“ řekl ještě jednou odhodlaně Václav Prospal, který se společně s Ondřejem Vaculíkem přestěhoval do šatny motoráckého A-týmu.


Václav Prospal v zápase proti Třebíči

Body: 0+0
Střely: 0
Čas na ledě: 15:45
Čas v oslabení: 2:52

Právě syn hlavního trenéra odehrál za českobudějovický celek již druhý zápas. V obou případech nejenže ho bedlivě sledovaly tisíce diváků v Budvar aréně, ale ze střídačky byl také pod drobnohledem svého otce. „Bereme to tak, že pokud jsme na zimáku, je to hlavně můj trenér. Doma je to potom taťka. Dokážeme si to uhlídat. Bavíme se o všem, zápasy spolu probíráme. Myslím, že mi to může jako hráči pomoct,“ objasnil obránce, jenž letos stihl odehrát také zápasy za juniorku.

Konkrétně jich bylo třináct. Václav Prospal si v nich připsal čtyři asistenci, a dokonce dva přesné zásahy. V hodnocení +/- je mezi juniory v týmu s devíti kladnými body na děleném druhém místě v této statistice. „Největším rozdílem byla rychlost. Určitě tím největším. Vše se musí rychleji posouvat. Je třeba být také rychleji v místech, kde zatím puk není,“ srovnal na konec osmnáctiletý obránce juniorskou a druhou nejvyšší tuzemskou ligu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....