Banes Motor České Budějovice
20.11.2018, Adam Pavlíček

Motor doma vyzve rozjetou Třebíč

S ohledem na kontumaci dvou zápasů Motor v posledních pěti zápasech bodoval jen jednou. Možnost, jak se oprostit od nepříjemné situace a případně začít úspěšnější sérii, budou Jihočeši mít v Budvar aréně ve středu od 17:30. Dorazí totiž Třebíč. Zápas bude možné sledovat skrze textový přenos a také živě na serveru HokejkaTV. Vstupenky, jichž je stále dostatek, je možné kupovat pohodlně na tomto odkazu.

SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíč momentálně zažívá vůbec jedno ze svých nejlepších období v této sezóně. V posledních sedmi zápasech se mohla z výhry radovat rovnou šestkrát. Jediný nezdar přišel v derby proti Jihlavě. V zápasu o Vysočinu ale nebyli hokejisté s bílou hvězdou na dresech bodovému zisku příliš daleko. Padli nejtěsnějším možný rozdílem - 0:1. Úspěšné období Třebíči přineslo například výhru nad čtvrtým Vsetínem či také nad poměrně vysoce postaveným Přerovem. Zmíněné úspěchy dosadily svěřence Martina Sobotky na deváté místo tabulky. Tedy na pozici, ze které už opět mohou útočit na vyšší patra, neboť na třetí Kladno ztrácejí pouhých šest bodů. Že v Třebíči nyní panuje dobrá atmosféra, ví i samotní hráči. „V kabině je pohoda a to se přenáší i na led“, řekl po minulém utkání Matěj Novák pro třebíčský klubový web.

Nahlédneme-li do individuálních statistik, uvidíme, že tým z Vysočiny se opírá především o tři hráče. Jedním z nich je Lukáš Nedvídek, nejproduktivnější útočník svého celku. Druhým je Adam Raška, ještě poměrně nedávný reprezentant do dvaceti let. Elitní trojici útočníků pak doplňuje Silvester Kusko, jenž je v týmu na hostování z extraligové Komety. Mezi obránci stihl nejvíce bodů posbírat Šimon Szathmáry. V brankovišti dostává nejvíce prostoru Lukáš Dostál. Ten stihl mezi tři tyče nastoupit již třináctkrát. Sekundují mu Vejmelka s Jekelem. Oba mají na kontě odchytáno shodně pět duelů.

Posledních pět zápasů

Třebíč - Vsetín 6:2
Benátky - Třebíč 3:4sn.
Třebíč - Jihlava 0:1
Slavia - Třebíč 2:5
Třebíč - Přerov 4:1

Sestava z posledního utkání:

Jekel – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, D. Mikyska, R. Čermák – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Škvrně, Paták – Süss, M. Novák, Ferda.


26. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

SK Horácká Slavia Třebíč

Středa 21. listopadu, 17:30, Budvar aréna

Z jihočeské metropole

S ohledem na uplynulé situace nemůže na jihu Čech panovat spokojenost. Motor do posledních dvou zápasů totiž nastoupil s neregulérní sestavou. Na soupisce v obou případech figurovalo o jednoho staršího hráče více, než technické normy soutěže povolují. A proto Jihočechům byla utkání zkontumována ve prospěch Ústí nad Labem a Kladna. Podrobnější článek o této situaci včetně vyjádření Václava Prospala je k dispozici na tomto odkazu.

I s těmito výsledky Motor tedy v posledních pěti zápasech bodoval pouze jedinkrát. A to, když na vlastním ledě přehrál Kadaň 5:0. Českobudějovické naopak může těšit forma Martina Nováka, který vévodí kanadskému bodování týmu. Za ním je pak s jednobodovou ztrátou David Gilbert. Alespoň minimální náplastí pro zmíněné kontumace může být také nedávný návrat Bradleyho do sestavy.

Posledních pět zápasů

Benátky - Motor 2:1
Prostějov - Motor 5:3
Motor - Kadaň 5:0
Kladno - Motor k5:0
Ústí n. Labem - Motor k5:0

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Strmeň – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Dančišin, Šimánek – Z. Doležal, Bradley, Beránek – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Třebíč je výborně organizovaný tým. Mají výborné gólmany. Ať chytá jeden, nebo druhý vždy dají týmu šanci na výhru. V posledních zápasech mají sedm výher z osmi. Také dali pět gólů z přesilovek. Prezentují se dobrým přechodem do útoku a na jejich soupisce figuruje několik talentovaných hráčů, které Kometa vychovává pro extraligu nebo pro cizinu. Čeká nás těžký soupeř. Na jeho ledě jsme v závěru ztratili výhru, odvezli jsme nakonec jeden bod. Zítra musíme ukázat odolnost, sílu v osobních soubojích a hrát fyzicky. Třebíč si hodně chodí pro faul, což je vidět v minulých zápasech na tom, kolik přesilovek hrála. Diváci nám musí pomoct k tomu, abychom plně bodovali, protože se tabulka po našich kontumacích vyrovnala. Do 1. prosince to pro nás nyní je pět důležitých zápasů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....