Banes Motor České Budějovice
18.11.2018, Filip Kortus

Další venkovní zápas, Motor bude hrát v pondělí na ledě posledního Ústí

V sobotu měl Motor díky předehrávce s Havířovem volno, takže další soutěžní zápas ho čeká až v pondělí. Tentokrát se představí na ledě ústeckého Slovanu, který je sice poslední, ale v poslední době se začíná herně i bodově zvedat. Utkání budete moci sledovat skrze textový přenos nebo živě.

Ústí nad Labem

Ústecký Slovan nezažívá povedený vstup do nového ročníku Chance ligy, což svědčí o pouhých čtyřech výhrách z dvaceti tří odehraných zápasů. Severočeši už v probíhající sezoně zažili i sérii třinácti zápasů v řadě bez bodu, na což reagoval bývalý hlavní trenér Jan Čaloun odstoupením. Novým trenérem se stal Tomáš Mareš a v posledních čtyřech utkáních dokázal se svým týmem hned dvakrát vyhrát.

Změny nastaly i hráčské. Na hostování přišel zkušený extraligový útočník Peter Jánský, do obrany se zapojil exreprezentační obránce Vladimír Eminger. Střídavé starty za Slovan má vyřízené brankář Stezka, který se stal v minulém utkání hlavním hrdinou svého týmu. Na ledě Přerova vychytal nulu a zajistil svému týmu plný počet bodů. Ústečtí naopak i nadále postrádají největší hvězdu týmu Jaroslava Roubíka, který je už necelý měsíc na marodce.

Posledních pět zápasů

Přerov - Ústí 0:1
Ústí - Slavia 2:4
Jihlava - Ústí 3:1
Ústí - Benátky 5:2
Vsetín - Ústí 4:2

Sestava z posledního utkání:

Stezka – Eminger, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Jánský, T. Jandus, Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Planý, Kropáček, Jícha – Tůma, Davídek, Krliš.


25. kolo

Ústí nad Labem

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 19. listopadu, 18:00, ZS Ústí

Z tábora Českých Budějovic

Motor v posledních dvou kolech zabral a po reprezentační přestávce se znovu vrací do formy. V pondělí nejprve jednoznačně přehrál Kadaň 5:0 a ve středu si vyšlápl i na kladenské Rytíře, když vyhrál 3:2. Vítěznou branku obstaral ve třetí třetině Zdeněk Doležal, když krásnou individuální akcí rozhodl celé střetnutí. Do sestavy už se vrátili i marodi Kutlák s Bradleym, kteří odehráli poslední dva zápasy bez sebemenších zdravotních problémů.

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Vydarený, Plášil, Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Dančišin, Babka – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Doktor.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Do Ústí přišel nový brankář Aleš Stezka a dva noví obránci, jejich obranná činnost se rázem zlepšila. Myslím si, že soupeř bude povzbuzen výsledkem, který uhrál v Přerově. Poprvé v sezoně udrželi nulu, což je pro ně pozitivní. Musíme být koncentrovaní, proměňovat šance. Bude hrát první s posledním, takže je jasné, že si tam jedeme pro tři body. Musíme mít ale pokoru, v pátek jela první Sparta do posledního Chomutova a prohrála 0:5."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....