Banes Motor České Budějovice
18.11.2018, Filip Kortus

Novák se Svachem přivezli z Kanady sedmé místo

I letos měl Motor na World Hockey Challenge do sedmnácti let v Kanadě své zástupce. Turnaje se zúčastnili útočník Pavel Novák a obránce Václav Svach. Ze zámoří si český celek nakonec nepřivezl dobré umístění, když ve čtvrtfinále prohrál s Ruskem a jedinou výhrou si tak připsal v duelu o sedmé místo proti USA.

Dojeli jsme na špatnou produktivitu, říkal Pavel Novák

Kanadský turnaj se českému celku nevyvedl. Sedmé místo bylo pro celý tým zklamáním. "Turnaj hodnotím jako neúspěšný. Myslím si, že jsme měli na to, abychom některé zápasy zvládli a vyhráli je. Dopláceli jsme na špatnou produktivitu," vyřkl útočník sedmnáctky Pavel Novák.

O úspěchu a neúspěchu se rozhodovalo ve čtvrtfinále. V něm Češi narazili na vítěze skupiny z Ruska. "Myslím si, že jsme byli dvě třetiny minimálně vyrovnaným celkem. Bez gólu se ale vyhrát nedá. Přišlo mi, že jsme si nevěřili," podotkl nadějný mladík.

Ani z osobního pohledu nebyl Pavel Novák se svým výkonem spokojen. "Před turnajem jsem se zranil a nebyl jsem na sto procent fit, ale na to se nevymlouvám. Turnaj se mi nijak extra nevyvedl. Čekalo se ode mne, že se budu starat o produktivitu, ale to jsem naplnil tak z jedné třetiny," pravil člen A-týmu Motoru.

Měli jsme hrozné herní výpadky, usoudil Václav Svach

I druhý zástupce ČEZ Motoru v reprezentační sedmnáctce nebyl spokojen s tím, jak se český tým na World Hockey Challenge umístil. "Turnaj byl nabitý kvalitními týmy a musím uznat, že jsme proti nim neobstáli dobře. Téměř v každém zápase jsme měli pěti až deseti minutový výpadek, který nám celý zápas prohrál," komentoval Václav Svach.

I on většinu turnaje strávil v prvních dvou lajnách a byl v zápasech hodně vytěžován. "Snažil jsem se plnit hlavně obranné úkoly a nepropadat v soubojích. To se mi dařilo poměrně dobře, ale nehrál jsem natolik dobře, abych pomohl týmu vyhrávat. Asi nikdo nemůže být sám se sebou spokojen po takovém týmovém výsledku," řekl.

Turnaj se odehrál v malém kanadském městě Saint John. "Město bylo malé, ale hala byla krásná, což je pro nás to nejpodstatnější. Chodilo poměrně dost diváků, celkově se o nás starali velice dobře," pochválil na závěr Václav Svach.

Foto: Laco Duračka, Facebook Juniorského hokeje

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....